Tuigpaarden

Explosieve kracht, een trotse, opgerichte houding en een rotsvast ritme: het KWPN-tuigpaard heeft alles in zich wat de kenner en de liefhebber graag wil zien. Het staat bekend vanwege zijn fiere houding en spectaculaire bewegingen: een lang zweefmoment in de draf, een ruim wegzettend voorbeen met hoge knieactie en een krachtig ondertredend achterbeen.
(Bron: http://www.kwpn.nl/over-kwpn/fokkerij/fokrichtingen/tuigpaarden/)

 

Glenn zijn passie voor Tuigpaarden kreeg hij door van grootvader Achille Snoeys. Nadat Achille zijn carrière als ruiter had beëindigd, besloot hij om te gaan mennen. Aanvankelijk reed hij met zijn Tuigpaard voor de showkoets verschillende concoursen. Later koos hij ervoor om met deze paarden een andere tak van de paardensport te beoefenen. Zo kwamen er twee en zelfs vier Tuigpaarden voor de marathonkoets. In 1989 stapte hij, met zijn Tuigpaarden, volledig over naar de mensport. 

En dat was het begin van iets moois... 

Want in 1992 reed Achille zijn eerste WK, met Tuigpaarden, in Riesenbeck (DUI). En exact 20 jaar later, in 2012, reed Glenn zijn eerste WK, ook met Tuigpaarden, ook in Riesenbeck.

 

"Het leven is ruiger, met een tuiger..."