Glenn Geerts

Glenn Geerts

De paardensport is Glenn met de paplepel ingegeven. Al van kleins af aan ging hij mee op wedstrijd met zijn grootvader Achille Snoeys, die 20 jaar actief was in de vierspansport. Ook thuis zat Glenn altijd tussen de paarden. Het duurde dus niet lang voor hij zelf aan de slag ging.

 

Op zesjarige leeftijd kreeg Glenn zijn eerste pony, Shetlander Dolly. Aanvankelijk was het de bedoeling om Dolly onder het zadel te rijden, maar dat was geen succes. Het bleek snel dat Glenn zich het beste voelde op de koets. Een tweede pony volgde snel en enkele jaren later werd dit een vierspan Shetlanders.

 

In 2006 maakte Glenn de overstap van Shetlanders naar een vierspan Welsh pony’s. Hiermee was hij enkele jaren succesvol actief op nationaal en internationaal niveau.

 

Na zijn eerste WK in 2009, besloot Glenn en zijn team over te stappen op paarden. Die winter gingen ze op zoek naar paarden en in januari 2010 hadden ze vier vosse KWPN Tuigpaarden voor de koets.

 

Het eerste half jaar deden Glenn en z’n team niets anders dan trainen, trainen en nog eens trainen. Na een half jaar trainen reed Glenn nog enkele nationale wedstrijden. 2011 bestond uit een combinatie van nationale en enkele internationale wedstrijden. Vanaf 2012 is Glenn zich  meer gaan focussen op internationale wedstrijden en tot op heden gaat Glenn en z’n team de strijd nog steeds aan!

 


Resultaten: