World Equestrian Festival Aachen

World Equestrian Festival Aachen

Wat een weekend voor Team Glenn Geerts! Het is ten eerste al een eer om uitgenodigd te worden op zo een event (slechts 10 menners) en dan nog een proef winnen... Geweldig!!

 

JUMP & DRIVE

 

Zaterdagavond werd de eerst proef gereden. Een combinatie van een jumpingparcours en een indoormarathon, maar dan in het grote stadion van Aken. Elke menner kreeg een ruiter toegewezen en zo werden er 10 teams samengesteld. De ruiter moest als eerste van start gaan en zo snel mogelijk 8 springhindernissen nemen, vervolgens van zijn paard springen, naar de koets rennen en als hij bij op de koets stond, mocht het vierspan vertrekken. De menners moesten dan nog een combinatie rijden van kegelpoorten, een hindernis en een waterbak. Glenn vormde een team met Constant Van Paesschen. Het jongste menteam in combinatie met de jongste ruiter, succes gegarandeerd! Constant reed snel én foutloos, zijn paard stond amper stil en met een spectaculaire sliding spurtte hij naar de koets. Ook Glenn reed snel en foutloos. Een mooie 4e plaats op slecht een halve seconde van de 2e plaats!

 

Nogmaals bedankt Constant voor de fanatieke bijdrage aan deze geweldige proef!

 

INDOOR/OUTDOOR DRIVING

 

's Zondags werd in het grote stadion een parcours gebouwd dat normaal bij indoors wordt gereden, maar nu dus outdoor (deels op gras, deels op zand).

Een prachtig parcours met kegelpoorten, een brug, twee hindernissen en de fameuze waterbak. Glenn moest als 5e starten en zag dat zijn voorgaande collega's hard reden, maar ook foutjes maakten. Foutloos blijven was de boodschap! Hij reed niet alleen strak en snel, maar ook foutloos en kwam zo aan de leiding te staan. De vijf volgende deelnemers deden er alles aan om Glenn's tijd te verbreken, maar geen van hen wist foutloos te blijven. Dat betekende dus de overwinning voor Glenn en zijn team. Een droom die uitkomt: 1e in Aken, prijsuitreiking voor een waanzinnig publiek, de Brabançonne, staande ovatie... Kortom: eentje om nooit te vergeten!

 

Het team maakt zich ondertussen weer klaar voor de volgende wedstrijd, woensdag begint namelijk alweer CAIO Vecsés in Hongarije. Een lange reis, maar het team zal zeker nog nagenieten van dit geweldig weekend!