World Cup van start!

World Cup van start!

Het is zo ver! Morgen vertrekken Glenn en zijn team naar de eerste wedstrijd van de FEI World Cup.

 

Glenn zal deelnemen in Stuttgart, Stockholm, London en Mechelen. Hier zal hij niet aan de start komen met zijn vertrouwde vosse Tuigers, maar met de vier witte Lipizzaners die nu bij de familie Geerts op stal staan. Hugo, Andor, Pluto en Vilmos hun proefperiode zit er op en morgen vertrekken ze samen met reservepaard Tony naar hun eerste officiële indoor.

 

Glenn: "Het is enorm spannend! Enerzijds omdat het voor mij ook nieuw is. Ik heb al wel vier keer deelgenomen in Mechelen, maar de andere wedstrijden zijn allemaal totaal nieuw voor mij. Anderzijds omdat ik start met een span dat nog niet heel lang bij ons op stal staat. Ik heb hard getraind en het was zowel voor mij als voor de paarden wennen, we moesten elkaar leren kennen, maar het begint te klikken! Het grote verschil met mijn Tuigers is, dat ik deze blindelings ken en vertrouw. Als ik met de Lipizzaners een wedstrijd rijd, kijk ik nog te veel naar de paarden in plaats van vooruit te kijken, wat toch wel moet bij de hoge indoorsnelheden! Wedstrijdritme is heel belangrijk, daarom zijn we zo vaak mogelijk op verplaatsing gaan rijden. In Wierden startten we heel goed, maar in de finale gingen we te snel waardoor sturen moeilijk werd. Tijdens Paard & Koets heb ik enkele clinics gereden met het Lipizzanerspan en dat was heel leerrijk voor mij en voor de paarden. Ook in Nijkerk zijn we de schimmels nog een keer gaan testen. Daar was de eerste manche een beetje flauw, de tweede manche hebben we dan gewonnen, maar in de finale reed ik helaas een fout parcours. 'Eigen schuld, dikke bult!' Maar het span liep strak en snel! Tenslotte zijn we vorige weekend gaan trainen bij Koos de Ronde. Daar kreeg ik nog wat handige tips en ik heb er het span nog eens goed kunnen testen. Nu is het afwachten wat het zal geven als we de grote arena binnen rijden, ik hoop dat we er klaar voor zijn!"

 

Vrijdagmiddag vindt de vet-check plaats en 's avonds de warm-up. Zaterdagmiddag wordt de finale gereden. Het verslag volgt op de website!