Winterseizoen

De zomer is weer achter de rug. De winter komt er aan. Even terugblikken.

 

Glenn: "Het seizoen begon geweldig met een overwinning in Zandhoven. En het werd alleen maar beter. We wonnen de vaardigheid én de marathon in Horst en werden zo 3e. Daarna schreven we ook in Windsor de marathon op onze naam en behaalden de 4e plaats. In Saumur ging het helaas fout en toen moesten we weer even in het juiste ritme komen. Lähden, Booischot en Breda waren weer super. Alleen jammer dat het mis ging in Saumur en dat Aken en Caen wat tegenvielen. Dit waren belangrijke wedstrijden waar ik enorm naar uit keek en goed wou presteren."

 

Maar team Glenn Geerts mag tevreden zijn met hun resultaten, voorlopig staat Glenn op de 11e plaats in de World Cup Ranking. De top 10 mag deelnemen aan de indoors deze winter. Normaal vallen er nog een paar deelnemers uit, want er mogen slechts 3 menners per land starten en sommige willen liever geen indoors rijden. Het eerste weekend van november is er nog een wedstrijd in het Franse Pau, hier zijn nog punten te verdienen. Dus het is nog even spannend voor Glenn en zijn team of ze deze winter kunnen starten. We houden je via deze website op de hoogte!

 

Maar terwijl zal Glenn niet stilzitten. Hij zal sowieso enkele indoors rijden en aanwezig zijn tijdens Paard&Koets in Ermelo. "Ik ben blij dat ik tijdens Paard&Koets verschillende clinics mag geven, zoals een Tuigpaardenshow met familie Mekkes, een marathondemo met Edouard Simonet en een clinic met Gerard Leijten. Hier zal ik mijn outdoorspan voor gebruiken, het span voor de indoors is nog even een verrassing..."


VOORLOPIGE KALENDER (winter)

 

11/10    Indoor Utrecht

1-2/11  Paard&Koets Ermelo (www.paardenkoets.nl)

8/11      Indoor Nijkerk

 

FEI WORLD CUP RANKING:

https://data.fei.org/Ranking/Search.aspx?rankingCode=A_WC_Q