WEG 2014, Caen, Normandië

WEG 2014, Caen, Normandië

De World Equestrian Games waren een hele belevenis voor Team Glenn Geerts. Met ups en downs hebben ze het er toch nog redelijk goed van af gebracht met een 18e plaats in het totaal van de 45 deelnemers van over de hele wereld.

 

MOEILIJK BEGIN

 

De week begon lastig voor Glenn en zijn team. Een paar uur voor aankomst kregen ze een lekke band op de caravan en na dat die snel vervangen werd door Sam en Kris, was het nog een uur zoeken naar de parking in het drukke centrum van Caen. Daarnaast verliep de vetcheck dit keer niet zo vlot. Toen Glenn Watapatja voorstelde aan de jury en dierenarts, struikelde Patja even bij het omkeren. Dit was voor hen (raar maar waar) een reden om hem door te verwijzen naar de holdingbox. Daar werd Patja nagekeken en al snel bleek er niets aan de hand te zijn. Nog eens draven en "Watapatja accepted" klonk het.

 

SPECIALE BODEM

 

Normaal wordt er steeds op een grasbodem gereden, dit keer was het echter wat anders. Zowel dressuur als marathon en vaardigheid vond plaats op een soort van 'gravel', het best te vergelijken met een tennisveld. Dit was heel lichtlopend voor de paarden, waardoor er veel meer met de rem moest gewerkt worden. Ook maakte deze bodem een specifiek geluid waaraan de paarden moesten wennen. "Geef mij maar gras!", aldus Glenn.

 

"WAT EEN RING"

 

Glenn: "Tijdens het losrijden had ik echt een super gevoel, het span was er klaar voor. Maar wat een ring was me dat! De paarden waren toch wel een beetje onder de indruk van de grote (gevulde) tribune en het impossante gebouw van de hippodroom." Glenn kreeg een score van 57,22 punten. "Het was niet mijn beste proef, maar ook lang niet slecht. Als tweede de ring in na Chardon was ook geen voordeel. Zeker niet als je aan de voorbereiding moet beginnen om half 7 in het donker..."

 

16000 TOESCHOUWERS

 

Een marathon met acht hindernissen, enkele technische en andere wat langer. "Niet selectief genoeg naar mijn mening, iedereen zat dicht op mekaar en er kon weinig verschil gemaakt worden. Ik heb ze liever zwaar en technisch zoals in Lähden en Breda." In de eerste hindernis haperde het span even, maar alle andere hindernissen liepen vlot, safe en foutloos. "Achteraf gezien had ik gewoon meer risico's moeten nemen en voluit moeten rijden. Ookal vond ik de hindernissen niet allemaal WK-waardig, toch heb ik genoten van de marathon en zeker van het geweldige publiek. Er waren veel fanatieke Belgen die ons aanmoedigden en volgens de organisatie waren er 16000 toeschouwers, daar doe je het voor!"


NIET VOLGENS PLAN


's Zondags liep het niet volgens plan. "Ik had veel power tijdens de vaardigheid. Bij de derde poort viel er al een bal door het schuiven van de koets. Ook bij poort 8 ging er een bal tegen de grond. Ik ging dus terughoudend rijden, waardoor ik ook nog tijdfouten aangerekend kreeg. Dat was dus niet mijn beste proef..."


"Toch moet ik tevreden zijn. 18e van de 45 is lang niet slecht, maar er zat gewoon meer in. Op naar Breda, daar maak ik nog kans op punten voor de World Cup."