Update indoors

Ondertussen zijn de eerste voorbereidingen voor de World Cup achter de rug. Hieronder vind je een samenvatting van de voorbije wedstrijden.

 

VLP INDOOR TURNHOUT

 

De eerste indoor wedstrijd vond plaats in de Dena Stables in Turnhout, georganiseerd door MENK. Een top locatie voor dit soort wedstrijden, met een goed opgesteld parcours. Een week eerder hield Glenn hier al een trainingsdag. Het span gaf toen een eerste goede indruk. Tijdens de wedstrijd ging de eerste manche nog niet echt vlot. Het voorspan was onder de indruk van de muziek en de drukte. De tweede manche verliep al een stuk beter. Glenn won de wedstrijd, op de voet gevolgd door Tom Leys, de derde plaats ging naar Dirk Huys. Niet alleen een goede training, maar ook een geslaagde wedstrijd met positieve reclame voor de mensport!

 

NIJKERK

 

Nijkerk, de indoor der indoors... Een lang basisparcours met drie hindernissen, waterbak en brug. Zoals gewoonlijk in Nijkerk, weer knappe parcoursen en een waanzinnig publiek. De twee manches werden foutloos en snel afgelegd. Enkel Boyd Exell wist het parcours nog sneller af te leggen. Op naar de finale, één ronde, één kans, de tellers terug op nul. De finale lag nog een beetje boven het span hun macht. Iets te veel power gebruikt tijdens de voorrondes, er rolden een paar balletjes en zo werd Glenn 2e achter Georg von Stein. Weer een goede training, het span wordt sneller en handiger. Een stap dichter bij de World Cup.

 

PAARD & KOETS

 

Net zoals vorig jaar was Glenn weer te gast in Ermelo tijdens Paard & Koets voor verschillende clinics. De eerste clinic, 'Hoe verken je een marathon', vond plaats in de hoofdpiste samen met internationaal parcoursbouwer Jeroen Houterman. Later op de dag kwam Glenn samen met Edouard Simonet, elks met hun vierspan, in de hoofdpiste. Samen verzorgden ze een demonstratie met als onderwerp 'Voorbereiden op een indoor'. Op alle gebieden een interessante dag op dit top event!

 

EUREGIO INDOOR DENEKAMP

 

De laatste test voor Madrid, met succes! Het voorspan begint het te snappen, ze zijn steeds meer voorwaarts en worden handiger. Een ander achterpaard geeft meer kracht en snelheid. De eerste manche foutloos en snel, nog iets terughoudend in de hindernissen. De tweede manche foutloos en nog sneller, gecontroleerd, zonder twijfelen, vol overtuiging door de krappe hindernissen. 1e Geerts, 2e Timmerman, 3e Heus, 4e Leys. Een leuke wedstrijd, super georganiseerd met een knap parcours. Een ideale voorbereiding, op naar Madrid!

 

HET SPAN

 

Di Luca

rechtsvoor

Deze knappe Tuiger is intelligent en snel, hij is de jongste (7) maar wel de leider van het indoorspan.

 

Alexios

linksvoor

Alex (10) werd enkele weken geleden aangekocht als indoorpaard. Deze kleine Tuiger is niet alleen snel, hij vreest niets en is heel handig. Hoewel het vierspan nog wat nieuw is voor hem na zijn enkelspancarrière, leert hij snel bij.

 

Red

rechtsachter

Goeie, ouwe, trouwe Red is de oudste van het span (17). Hij is de motor en blindelings te vertrouwen. Hij is weer in topvorm en het vuur staat in zijn ogen!

 

Watapatja

linksachter

De voorbereidingen begonnen met Zyzo (Koos). Het seizoen komt iets te snel voor hem, daarom is Patja (12) in zijn plaats gekomen. Met zijn ervaring is hij samen met Red een betrouwbaar en sterk achterspan.