Saumur d’attelage

Voor deze wedstrijd moest team Geerts een keuze maken: Lähden of Saumur?! Normaal zou er altijd voor Lähden gekozen worden: dichterbij, prachtige accomodatie en bij collega vierspanmenner Sandmann. Maar, Saumur is een landenwedstrijd dus +5 wereldbekerpunten... Dan maar naar Saumur. 

 

Met hetzelfde dressuurspan als in Valkenswaard reed Glenn nu een score van 54. Een magere score. Het span liep t.o.v. vorige wedstrijd veel beter. Billie deed het erg goed! Misschien is als eerste starten dan toch nadelig voor de punten? Blijven trainen in ieder geval!

 

Op een volte na was het een marathon uit het boekje. “Ik krijg steeds meer vertrouwen in Billie en kan meer vooruit gaan kijken. Ik ga nu het tempo opdrijven.”

 

De vaardigheid liep als een trein. En dan twee slordige ballen op 18 en 20. “Dit mag niet gebeuren. Ik kon gelukkig 4e blijven, maar ik moet druk leggen in de vaardigheid om zo eventueel nog te stijgen in het klassement. Ik weet waar de fout lag en ga dit oplossen.”

 

 

Met een 4e plaats van de 15 deelnemer zijn er weer 17 wereldbekerpunten binnen. “De wedstrijden lopen lekker, maar we rijden nog niet op maximaal vermogen. Op naar Aken, maar eerst even een paar versnellingen terug na het intensieve begin van het seizoen.”