Saumur

Afgelopen weekend nam team Glenn Geerts deel aan CAIO Saumur (F). Helaas ging het deze keer niet van een leien dakje... Na een ontevreden gevoel over de dressuurproef, ging het in de marathon helemaal fout.

 

Dressuur

 

Nadat de paarden weer feilloos door de vetcheck kwamen, begonnen de laatste voorbereidingen voor de dressuurproef die vrijdag werd gereden. Glenn: "Het span liep iedere dag steeds beter. Ook Red die de vorige wedstrijden de zwakkere schakel was tijdens de dressuur, liep nu super. Tijdens het losrijden voor de proef voelde ik dat het span er klaar voor was. Om het dressuurveld te bereiken, moesten we langs een helling naar het strodorp en zo de ring in rijden. Toen Watapatja tussen de tentjes en in de drukte kwam, kreeg hij het erg benauwd. De bel ging dus ik moest binnen. Ik dacht dat hij zo weer zou ontspannen, maar niets was minder waar. Hoewel Patja normaal de uitblinker is tijdens de dressuur, was hij nu onder de indruk van het stadion. Mijn gevoel was op dat moment niet goed, toch ben ik er volledig voor blijven rijden en ook de drie andere paarden maakten geen enkele fout. O.a. het uitstrekken wist de jury te waarderen en een jurylid bewonderde zelfs hoe precies ik te werk ging. Dit leverde een score van 53,74 op, waarmee we best tevreden waren. 12e van de 34 deelnemers was een goed begin."

 

Watapatja z'n wedstrijd niet

 

Na dit seizoen al drie marathons gewonnen te hebben, besloot Glenn en z'n team er weer vol voor te gaan. En dat deden ze ook in de eerste vier hindernissen. Drie beste tijden in hindernis 1, 3 en 4. In hindernis 2 tweede beste tijd. Helaas ging het in hindernis 5 mis... "De B-poort in deze hindernis kwam niet zo goed uit en daardoor werd het erg krap. De voorpaarden kwamen even dwars te staan en nog voor ik dit kon oplossen, besloot Patja over het hek te springen. Dat lukte natuurlijk niet goed, aangezien hij vasthangt aan de koets. Het hek brak, Patja viel en trok zo Scamp met zich mee. M'n grooms hielpen de paarden snel weer recht. Maar buiten de hindernis bleek dat de twee voorpaarden lichte verwondingen hadden. Verderrijden leek mij dus onverstandig en had geen enkele zin. Achteraf bij het uitspannen, bleken de verwondingen wel mee te vallen. Scamp had enkele schaafwonden en Patja een paar schrammetjes rond z'n linkeroog. Ik vond het geen goed plan om deze paarden 's zondags te starten in de vaardigheid, ik wou niet dat ze hier een slechte ervaring aan overhielden."

 

Weer thuis

 

"Toen we weer thuis waren, hebben we de paarden even in de wei gelaten. Ze bleken alle vijf topfit te zijn. Watapatja heb ik even enkelspan gereden voor zijn vertrouwen. Niets aan de hand, hij liep weer als van ouds."

 

"Ik heb nu weer wat huiswerk tegen Lähden (D) hoe ik mijn paarden moet voorbereiden voor de dressuur. De marathon mag normaal geen problemen geven met dit span, maar ik ben er wel even aan herinnerd dat Patja een verleden heeft als eventingpaard. Hier zal dan ook extra op getraind worden."