Royal Windsor Horse Show

Weer een succesvolle wedstrijd voor Team Glenn Geerts! Tijdens de internationale wedstrijd in Windsor (UK) behaalden Glenn en zijn team een negende plaats in de dressuur, een eerste plaats in de marathon en een achtste plaats in de vaardigheid. Zo eindigden ze vierde in het totaal.
 

Nette proef
 

Na een vlotte reis, enkele hevige regenbuien en een geslaagde vetcheck, was het weer tijd voor de dressuur. Glenn: "Het is echt apart om in het park van de Queen te mogen rijden, dit is slechts vijf dagen per jaar open voor menners en publiek. De sfeer die er hangt en het kasteel op de achtergrond geven een meerwaarde aan de dressuur. De loting van de startvolgorde was niet zo ideaal. De Amerikaanse deelnemer voor mij reed zowat een perfecte proef en het leek wel alsof de jury's nog steeds onder de indruk waren toen ik al aan de beurt was. Ik reed een nette proef, zonder grote fouten, met goede overgangen en correcte figuren. Hoewel de proef volgens het publiek, teamleden, trainers en verschillende concurrenten tussen 45 en 49 punten waard was, kreeg ik van de jury's 52,08. Hier zou ik voor het seizoen heel blij mee geweest zijn, maar na de 48 punten van Horst viel dit toch een klein beetje tegen en zeker als je zoveel goede reacties krijgt." Zo stond Glenn dus na de eerste dag op de 9e plaats van de 32 deelnemers.


Drie op drie
 

Na de marathon gewonnen te hebben in Ermelo en Horst, won Glenn en zijn team ook in Windsor deze zware en moeilijke proef. Drie op drie dus. Als een speer vlogen de Tuigpaarden in en uit de acht technische hindernissen en als een slang kronkelde het span er door. "Afgelopen winter hoopte ik stiekem om eens een internationale proef te kunnen winnen. Nu heb ik al een vaardigheid en twee keer een internationale marathon gewonnen. Ongelooflijk!"


"Just one ball down"


Slechts drie menners slaagden er in om het pittige kegelparcours foutloos af te werken. Veel deelnemers kwamen over de finish met tijdfouten en meerdere afgeworpen balletjes. Dit wees erop dat het een parcours was van het hoogste niveau. Glenn, die ondertussen gestegen was naar de vierde plaats, wist wat hem te doen stond. Slechts één balletje viel en hij bleef netjes binnen de toegestane tijd. Hiermee kwam zijn vierde plaats niet in gevaar en bleef de uitslag voor Glenn en zijn team ongewijzigd.


De week werd afgesloten met een ereronde in een volle 'Castle Arena', onder toeziend oog van de Queen.


1. Chester Weber (USA)
2. Boyd Exell (AUS)
3. Koos de Ronde (NED)
4. Glenn Geerts
5. Ijsbrand Chardon (NED)

 

Klik hier voor alle resultaten.

 

Bekijk ook de artikels op vygo.be.