Paardenspektakel Beekbergen

Paardenspektakel Beekbergen

Aangezien er in Aken geen wereldbekerpunten behaald werden, dan toch maar naar Beekbergen. En daar heeft Team Glenn Geerts geen spijt van. De wedstrijd vindt plaats bij de familie van Tergouw bij manege Riant. "Ik heb al vaak deelgenomen in Beekbergen, zowel met mijn pony's destijds en nu met de paarden. Het is een prachtige locatie en ik denk zelfs dat dit één van de mooiste edities was."

 

Derde plaats in de dressuur met 47,02 punten!! Egaal, foutloos, ontspannen, gewoon heel erg goed. "Ik had tijdens de proef het gevoel dat ze net zo goed en gemakkelijk liepen zoals thuis."

 

Heel wat verandering in de marathon. Dash, het dressuurpaard dat normaal vervangen wordt in de marathon door Red, mocht nu ook mee. Vorig jaar Horst was zijn eerste en enige marathon. Ook Bali mocht nog eens mee in de plek van Scamp, om deze wat rust te gunnen kort na Aken en voor het EK. Ook Jiles maakte zijn debuut als backstepper, als generale repetitie voor Gothenburg. In vijf hindernissen een heel goede tijd, in hindernis 6 een kleine hapering en in hindernis 7 miste Glenn de F poort. Daar kostte een extra volte veel tijd. Zo werden ze 10e in de marathon, maar wel nog steeds 3e in het tussenklassement. 

 

Ijskoud afwerken. Er werd druk gelegd door enkele foutloze menners. Maar Glenn hield het hoofd koel en reed net zoals in Aken foutloos binnen de tijd. Zo behield hij de 3e plaats en de 2e plaats kwam uiteindelijk nog op een klein half punt verschil... 

 

Goede wereldbekerpunten gescoort, een dikke dressuurproef, debutanten goedgekeurd, foutloos in de kegels: missie geslaagd. 

 

Momenteel staat Glenn 5e op de FEI World Ranking. De volgende wedstrijd waar punten kunnen verdiend worden is de landenwedstrijd in Breda. Maar eerst op naar het Europees kampioenschap in Gothenburg, Zweden. Daar gaan we voor een zo goed mogelijke individuele klassering en een medaille met ons Belgisch team.