Mechelen 2016

Mechelen 2016

2016 is alweer voorbij, maar we blikken even terug op de laatste wedstrijden. 

 

Het indoorseizoen begon dit jaar in Utrecht. Dit was weer even wennen voor de menner en de paarden. Er vielen slordige ballen maar de snelheid zat goed. Dat was toch nog goed genoeg voor de tweede plaats. Trainen en afstellen was de boodschap, met succes. Zwartewaal, Wierden en Scherpenzeel: 3 overwinningen op een rij! Normaalgezien stond daarna Denekamp op de planning maar daar kon team Geerts helaas niet starten, doordat de menner helaas te kampen had met rugklachten. Enkele weken later stond er weer een wedstrijd op de planning in Zeeland bij De Kroo. Dit keer niet met het vierspan, maar twee keer dubbelspan. Groom Sam van der Linden met het voorspan, Glenn met Rangos en de jonge Bali die zijn eerste indoor liep. De winst ging naar Sam die als een echte vakman het parcours afwerkte. 

 

Na voldoende voorbereidingen trok het team naar de laatste wedstrijd van het jaar: Vlaanderen's Kerstjumping Mechelen! De warm-up was top. Er werden veel fouten gemaakt in het technische en lange parcours, Glenn reed een strakke en foutloze rit en werd zo derde! Het doel voor de World Cup was weer foutloos en minstens 5 sec sneller rijden. En dat liep volgens plan. "Echt kicken!" De concurrentie was ijzersterk en maakte niet meer zoveel fouten. Glenn werd 5e van de 8 topmenners. "Een foutloze rit, in eigen land, voor eigen publiek, dat is gewoon geweldig. Het publiek was fantastisch!!" 

Een schitterende ereronde samen met de winnaar Ijsbrand Chardon: een perfecte afsluiter van het jaar!! 

 

 

Via deze weg wil ik nog graag mijn team, mijn paarden, mijn sponsor Lannoo Paardenvoeders, mijn vrouw, ouders, familie en iedereen die mij afgelopen jaar weer steunde bedanken. Ik wens iedereen een sportief en gezond 2017! 

Glenn