Mechelen

De laatse wedstrijd van het jaar is altijd eentje om naar uit te kijken. Het publiek en de sfeer zijn er geweldig, en het is bovendien ook nog eens een 'thuiswedstrijd' in eigen land! Na een goede start in de warm-up verliep de finale helaas niet volgens plan...

 

Na de vet-check op dinsdagochtend, was het aansluitend loting en daarna meteen inspannen. Glenn, die deze World Cup wedstrijd met een wildcard reed, ging als tweede van start. Parcoursbouwer Jeroen Houterman zorgde voor een selectief parcours, waar zowel snelheid als technische wendingen aan bod kwamen. Glenn en zijn team gingen snel van start, de hindernissen gingen iets terughoudend, maar de ballen bleven liggen. Foutloos en een goede tijd. Goed genoeg voor een 4e plaats. 

 

Woensdagavond, de finale, volle tribunes, voor eigen publiek, de druk stijgt, spanning en sensatie, de Nekkerhal, het blijft speciaal... 

Glenn: "Jumping Mechelen, het blijft apart. Ik wist dat ik sneller moest rijden als de dag voordien. De eerste deelnemers reden sneller en beter, de lat lag meteen hoog. Mijn paarden hadden er zin in, misschien zelfs iets te veel. Langs de eene kant is dit positief want het voelt goed om te weten dat je paarden voor je willen werken en alles willen geven, alleen jammer dat ik niet genoeg controle had. Het tempo lag zo hoog dat er vijf slordige balletjes vielen. De tijd was goed maar met zoveel ballen doe je natuurlijk niet meer mee voor de prijzen. Jammer dat dit voor eigen publiek gebeurd, want het geeft steeds opnieuw een kick om zo aangemoedigd te worden! De paarden staan vandaag top fit in de wei en genieten van hun vrije dag, morgen op de eerste dag van het nieuwe jaar beginnen de voorbereidingen voor Leipzig, de laatste World Cup indoor van het seizoen. Ondertussen heb ik ook een uitnodiging ontvangen voor Jumping de Achterhoek in Lichtenvoorde (NL), daar wordt op 20 februari een testevent gehouden om volgend jaar een eventuele wereldbekerindoor te organiseren. 28 februari zullen we ook aanwezig zijn op Flanders Horse Expo in Gent. Daarna worden de outdoorpaarden weer volop klaar gestoomd voor het nieuwe seizoen."

 

 

Team Glenn Geerts wenst iedereen een gezond en sportief 2016. We willen ook al onze vrienden, familie, supporters en Lannoo bedanken voor hun steun in 2015 en kijken er naar uit om er in het nieuwe jaar samen weer vol voor te gaan!