Madrid Horse Week

Team Glenn Geerts heeft een lange maar mooie reis achter de rug. Vorige week trokken ze naar Spanje om daar deel te nemen aan de Madrid Horse Week. Een top event voor mens en dier. 

 

"ALS GOD IN FRANKRIJK"

 

Zowel in de heenreis als in de terugreis werd er een stopplaats in gepland nabij Bordeaux. Team Geerts was te gast bij de Eric Bouwman. Eric en zijn vrouw zijn de eigenaars van Haras de La Pourcaud. Een prachtige locatie waar Franse vierspanmenner Sebastien Mourier hun Arabo-Friezen ment. "Bij zo een lange reis is het belangrijk dat mens en dier comfortabel reizen, geen gebrek aan comfort dankzij Eric en Arjan! De paarden stonden in ruime, nette boxen, en na dat ze de benen gestrekt hadden in de binnepiste, konden we zelf aan tafel. We kwamen er trouwens een oude bekende tegen; Félix Brasseur. Een gezellige avond, ideaal om de batterij weer op te laden voor de reis. Via deze weg willen we hen nog eens hartelijk bedanken voor alles!" 

 

WARM UP

 

Zaterdagmiddag werden de paarden 'fit to compete' verklaard. Daarna was het nog een tijdje wachten. Pas om 23u00 stond het mennen op het programma. Geen probleem voor het Spaanse publiek. De menners mochten twee rondjes rijden voor volle tribunes.

Glenn: "Mijn eerste ronde was gewoon slecht. Ik was goed op dreef, maar ik liet me afleiden door twee ongelukkige balletjes die halverwege het parcours vielen. Daardoor ging ik alleen nog maar meer foutjes maken. Ik kon de paarden niks verwijten, die liepen super. Ik heb me herpakt voor de tweede ronde en die wist ik als enige foutloze te rijden. Foutloos blijven was de boodschap voor de World Cup."

 

DUBBEL GEVOEL

 

Het span loopt steeds beter. Ook zondag ging Glenn en zijn team er 100% voor! Foutloos! En nog een seconde sneller als het tweede rondje van zaterdag! Super! Het zit er in! Maar de concurrentie was sterk... Glenn werd 5e... 0,2sec op de 4e, 1sec op de 3e, 2sec op de 2e plaats... De finale werd gereden door Exell, de Ronde en Voutaz. Zij werden in dezelfde volgorde 1e, 2e en 3e. De 4e plaats was voor Duen. Glenn eindigde 5e, met een flinke voorsprong op thuisrijders Colman en Garcia. "Zo goed gereden, zo dichtbij... Maar de chrono liegt niet, sneller is sneller. Het zit heel dicht bij elkaar, het tempo ligt hoog en de kwaliteit van zowel menners als paarden wordt nog steeds beter, het is niet voor niks de top 10 van de wereldranglijst. We kijken in ieder geval weer uit naar de volgende. Daar gaan we de strijd weer aan!"

De paarden kunnen het, de menner kan het, op naar London!