London Olympia

Wat een wedstrijd. The London International Horse Show, een aparte wedstrijd met geweldig publiek, prachtige locatie en topsport en shows van de bovenste plank. 

 

EXTREME DRIVING

 

Donderdag werd een extra proef voorzien voor de menners. Glenn moest als eerste starten. Het span liep goed en snel, maar door twee afgeworpen balletjes eindigde Glenn 5e van de 7 deelnemers. 

 

WARM UP

 

De loting was op vrijdag gunstiger voor Glenn. Nu mocht hij als vierde de ring in, zo kon Glenn het nieuwe parcours beter analyseren en kijken hoe de drie voorgaande menners het er van af brachten. Al snel bleek het tempo en niveau hoog te liggen. Het team ging er vol tegen aan. Een scherpe tijd en foutloos! Enkel Chardon en Exell wisten nog iets sneller te rijden. In de drive-off bleef dit resultaat ongewijzigd. Boyd domineerde deze proef, Chardon was iets langzamer en Glenn reed twee balletjes in de eerste hindernis. "De paarden waren top. De balletjes in het tweede rondje waren mijn fout, ik ging te hard de hindernis in. Het zit er in, we kunnen het! Tussen deze profs staan is een hele eer en zeker niet gemakkelijk."

 

WORLD CUP

 

Zaterdagavond, net zoals op vrijdag, lag het niveau, het tempo en de druk enorm hoog. "De paarden waren fit en klaar voor de strijd, ze lopen steeds beter en ze gaan het spelletje echt snappen. De snelheid zat er weer goed in, nog harder als de dagen er voor. In de tweede hindernis viel er een ongelukkig balletje, door vol risico verder te gaan viel er nog een tweede bal, toen moest ik het tempo nog gaan opdrijven want zulke fouten kon ik me niet veroorloven. Naar de finish gleed Alexios uit op de brug, hierdoor moest ik uit veiligheid voor de paarden het tempo terug nemen. Zelfs met dit ophoud was ik nog even snel als vrijdags. Maar de twee ballen waren er te veel aan. Het zit in een klein hoekje en we zitten allemaal dicht op elkaar, we zijn echt aan mekaar gewaagd. Dat beloofd nog spannend te worden in Mechelen en Leipzig!" 

 

Chardon won verdient de wedstrijd, voor Exell en de Ronde. Glenn moest genoegen nemen met een 6e plaats. De volgende wedstrijd op de kalender is 'thuiswedstrijd' Mechelen. Eentje om weer naar uit te kijken!