Lähden: 6e plaats

Lähden: 6e plaats

Het is wellicht één van de mooiste wedstrijden die er zijn. Ruime parking, goede stallen, voldoende trainingsruimte, prachtig dressuurveld, indrukwekkende hindernissen en een top organisatie! Glenn was er dit jaar weer bij met zijn team. Een terugblik:

 

Harmonieuze dressuurproef

 

Het relatief jonge span gaat steeds beter samenwerken. En dat leidde in Lähden tot een heel mooie proef. Samenwerking, ontspanning en uitstraling werden beloond met een score van 50,26. Bijna terug onder de 50 punten, en goed genoeg voor een 3e plaats. 

 

Pittige marathon

 

De menners kregen een marathon met 8 indrukwekkende hindernissen voorgeschoteld, en dat in de achtertuin van gastheer Christoph Sandmann. Wederom een pittige marathon die kracht en techniek vroeg van mens en dier. Water, berg, brug, korte wendingen en een hoop afwerpbare elementen vormden geen problemen voor het jonge team, op één volte na, en dat was "mijn eigen schuld" volgens de menner. Watapatja stond nog eens voorop in de marathon. Iets meer routine, dus ook meer snelheid. Een 7e plaats in de marathon zorgde ervoor dat Glenn op 3 bleef staan in het tussenklassement. 

 

Nu nog afwerken

 

Één afgeworpen bal en tijdsoverschrijding... Te veel druk? Te traag begonnen? Stuurfoutje? Dit resultaat was nog wel goed genoeg voor een 10e plaats in de vaardigheid, maar dit betekende wel dat Glenn naar de 6e plaats zakte in de einduitslag. 

 

"Een 6e plaats in Lähden, met Dash en Danny die nu hun 5e wedstrijd liepen, daar had ik van te voren voor getekend. Maar een top 3-plaats afgeven is natuurlijk niet zo leuk. Toch ben ik zeer tevreden met het resultaat en de paarden hun prestaties. Ze lijken klaar voor het WK dat al over 2 weken in Breda plaatsvindt. We gaan ze rustig voorbereiden en nog wat extra kegeltrainingen inlassen..."