Leipzig

En dat was Leipzig. Voor Glenn en zijn team de laatste indoor van de World Cup. Team Geerts kon zich helaas niet kwalificeren voor de finale in Bordeaux. "Toch zijn we tevreden en kijken we weer uit naar het outdoorseizoen!"

 

"De warm-up op vrijdag viel tegen. Ik wou na de finale van Mechelen meer controle over het span. Maar als je te terughoudend gaat rijden, straft dat zich ten eerste in tijd en er bestaat nog altijd de kans dat er ballen vallen. En dat is precies wat er gebeurde. We waren te traag in de hindernissen en door tijd goed te willen maken, werden er nog twee pechballen afgetikt door de benen op het laatste snelle stuk van het tricky parcours."

 

Di Luca was de laatste dagen wat onvoorspelbaar. Hij snapt het spelletje nu maar al te goed en wordt steeds fanatieker. Om risico's te vermijden werd Zeron ingeschakeld voor de finale. Zeron die eerst mee ging als reserve paard omdat hij een echte all-rounder is en op elke positie kan lopen, liep vrijdag ook mee als achterpaard. Eenerzijds een test voor de outdoors, anderzijds om meer power toe te voegen en Watapatja te sparen voor aankomend outdoorseizoen. Maar zondag met de finale werd het span anders opgesteld. Red en Patja achteraan, Zeron en Alex vooraan.

"Ik had perfecte controle en de hindernissen liepen veel vlotter. Met Di Luca ben ik wel sneller op de lange stukken maar in dit parcours was schakelen heel belangrijk."

Glenn reed een strakke ronde, 10 seconden sneller als de warm-up. Helaas werden er met de koets twee ongelukkige balletjes afgetikt. Een goede plaatsing in het klassement was daardoor niet meer mogelijk en team Geerts moest, net zoals vrijdag, ook zondag genoegen nemen met een 8e plaats. 

 

"Vrijdag was ik echt niet tevreden. Zondag wel, het span voelde prima. Alleen echt jammer van die twee dure balletjes... Het is niet niks om als 'amateursteam' tussen de professionals te kunnen rijden. Mijn team en ik hebben dan ook genoten van de World Cup, we hebben een sterk indoorspan, de routine en afstellingen moeten nog beter, want het niveau lag weeral zoveel hoger als vorig jaar. We gaan er weer vol tegen aan in het nieuwe outdoorseizoen om zo hopelijk weer in de top 10 te eindigen."

 

Er staan nu nog twee evenementen op de agenda. 20 februari neemt Glenn deel tijdens indoor Jumping de Achterhoek (NL) als afsluiter van het indoorseizoen. 28 februari is Glenn te gast tijdens Flanders Horse Expo. Hier ontvangt hij de prijs 'Best of Belgium' voor de beste dressuurscore bij de vierspanpaarden (2015). Daarnaast rijdt Glenn nog een demo 'vaardigheid' en een onderlinge wedstrijd met zijn twee Belgische teamgenoten tegen wereldkampioen Boyd Exell, als opener voor het outdoorseizoen.