Indoorseizoen 2017-2018

Indoorseizoen 2017-2018

Glenn eindigde op een 9e plaats in de FEI WORLD CUP RANKING. Hierdoor was hij en zijn team zeker van een startplaats in de wereldbeker. Glenn zal hier aan deelnemen met het Lipizzanerspan van Tom Leys. Hieronder lees je het verslag van de wedstrijden.  

 

VOORBEREIDINGEN

 

De eerste indoor vond plaats in Utrecht. Een goede test en een belangrijke leerschool. Nog veel werk aan de winkel. Balletjes rolden, stuurfoutjes,... op naar de volgende. 

 

Zwartewaal: eerste wedstrijd met nieuwe aanwinst Méreg. Een sterk deelnemersveld met een top sfeer. Zowel in de eerste als tweede manche 2 afgeworpen ballen. Toch snel genoeg voor een derde plaats. (1. Exell 2. de Ronde 3. Geerts). 

 

Wierden: na een tegenvallende eerste manche verliep de tweede manche volgens het boekje. Een 5e plaats in het sterke deelnemersveld. 

 

Jumping Liège: de ideale voorbereiding. Tweedaags wereldbekerformat. Mooi parcours en een super goed publiek. Ondanks een foutgenomen poort de eerste dag toch nog tweede. (1. Degrieck 2. Geerts 3. Simonet). 

De tweede dag alles gegeven! Winst! De paarden waren super. (1. Geerts 2. Degrieck 3. Simonet). Even rust voor de paarden op naar de wereldbekerwedstrijden. De eerste vind plaats in Stockholm, Zweden. 

 

 

STOCKHOLM

 

Een tegenvaller voor Glenn en zijn team. De eerste dag waren de paarden zo onder de indruk dat sturen heel moeilijk werd. De eene na de andere bal viel. Op naar de finale... Wat een verschil met de eerste dag. Het span voelde al veel beter aan en het team was op weg naar een top 3 plaats! Maar toen ging het mis. De voorpaarden twijfelden even bij de laatste wending en de menner kreeg dit niet gecorrigeerd. De secondes tikten weg... en met een 6e, laatste plaats terug naar huis...

 

 

LONDON

 

Wat een wedstrijd! Publiek, shows, sfeer en topsport! 3 dagen wedstrijd en 3 keer bij de prijzen:

Extreme driving: 1. Exell 2. Geerts 3. de Ronde

Warm-up: 1. Chardon 2. Exell 3. Geerts

Finale: 1. Chardon 2. Geerts 3. Exell

 

Op naar Mechelen!

 

 

MECHELEN

 

Dé thuiswedstrijd. Voor eigen publiek, wat een gevoel, wat een sfeer! Tijdens de warm-up viel er een bal, dat kostte de overwinning, maar toch nog een derde plaats. Top 3, altijd goed. De finale. Een volle Nekkerhal, zo veel bekenden, vrienden, fans,... “publieksfavoriet”... Als enige foutloos! Super! Maar.... 1,11 sec te traag voor de winning round... Een beetje een dubbel gevoel, toch heel tevreden. 4e plaats. Nu nog naar Leipzig, daar is een tweede of eerste plaats nodig om de World Cup finale in Bordaux te halen... Zeg nooit nooit. We gaan ons best doen!

 

 

LEIPZIG

 

Missie geslaagd! Na een 3e plaats in de warm-up, werd Glenn en zijn team 2e in de wereldbekerwedstrijd. Glenn was met de Lipizzaners van Tom Leys de eerste dag al de snelste, maar twee ballen tegen de grond. Toch nog 3e. Ballen laten liggen en hard gaan. Dan is alles mogelijk voor de finale... En ja hoor! Snel én foutloos! Van de 7 deelnemers stond Glenn op 1 na de eerste ronde. Winning round: Exell, Voutaz en Geerts. Alles of niks. Volgas. Een eerste pechbal viel op het einde van het parcours. Vol risico de laatste poorten nemen, de winst was voor Voutaz, nu Exell voor blijven. Ook de laatste bal viel nog... Spanning tot op het einde... 0,12 secondjes sneller als Exell. Yes! 2e in Leipzig! Wat een wedstrijd! Publiek, parcours, sfeer, stalling, alles top! Glenn had kunnen winnen, maar een 2e plaats was goed genoeg voor een ticket naar de finale in Bordeaux. 

 

In Bordeaux komt de top 6 aan de start: Exell, Voutaz, Chardon Ijsbrand en Bram, de Ronde en Geerts + een wildcard voor thuisrijder Aillaud. 

 

World cup driving bestaat nu 17 jaar. Het is de eerste keer dat een Belg de finale haalt. Dat is een overwinning op zich. Niks te verliezen dus. Elke plaats dichter bij 1 is winst. We gaan er voor !!

 

 

BORDEAUX

 

De wereldbekerfinale, bijzonder om hier bij te zijn. Een indrukwekkende hal vol met winkels en standjes, én topsport. 
​De finale wordt gereden volgens een ander principe als de vorige wereldbekerfinale. 50% van de strafpunten van de eerste dag worden meegenomen naar de finale. Het span miste dit keer een beetje de agressie en nauwkeurigheid van London en Leipzig, misschien de menner ook wel... Een goede tijd, twee ongelukkige ballen. Een 6e plaats op de eerste dag. Op naar de finale, maar wel met een handicap van 7,5 sec t.o.v. de eerste plaats... Alles geven, genieten, ten aanval! Het span was scherp, aandachtig, en ook de menner. Een super snelle tijd met een pechbal op poort 13. Glenn was tevreden over zijn rondje, en terecht, het was één van de betere rondjes die dag. Maar het gat was al te groot om nog in de top 3 te geraken. Een 6e plaats. 
​Glenn: "Er zat natuurlijk meer in, ondanks het span relatief onervaren is, is het toch één van de snelste spannen die mee draaiden in het circuit. Maar ik kan er mee leven met het feit dat ik 6e sta op de FEI World Cup Ranking! Het was sowieso een super ervaring, en op naar volgend seizoen!"

 

 

FLANDERS HORSE EXPO

 

Een mooie afsluiter van het indoorseizoen: De vierspan-battle. 4 ponyspannen, 4 paardenspannen. Een team bestaat uit een pony- en een paardenspan. Samen met Bert van den Bosch vormde Glenn een uitstekend team. Bert reed de eerste manche netjes maar helaas vielen er 3 ballen, Glenn was foutloos en snel: goed genoeg om de leiding te nemen. De tweede manche reed Bert foutloos, uit het boekje! En Glenn, die ging nog harder én weer foutloos. Een niet te kloppen team! Winst in Gent voor de twee menners uit de Kempen!

 

 

Nu staat er nog één indoor op de planning: Bathmen. Hier zal Glenn een andere opstelling uitproberen en enkele nieuwe paarden uittesten, met oog op het volgend indoorseizoen. Maar om daar bij te zijn moet Glenn zich weer kwalificeren met zijn team door in de top 10 van de wereldranking te eindigen. Trainen met de Tuigers dus!