Indoor Utrecht

De eerste indoor van het seizoen is weer een feit. De Voornruiters in Utrecht zorgden voor een prachtige wedstrijd!

 

Glenn kreeg de kans om een ander span uit te testen en kan zo voorlopig zijn vosse Tuigpaarden laten rusten na een lang en zwaar outdoorseizoen.

Het was een verrassing dat Glenn plots Lipizzaners voor de koets had, iedereen is het natuurlijk gewend om hem aan het werk te zien met zijn Tuigers. Glenn: "We hebben de paarden nog maar sinds maandag bij ons op stal, dus veel heb ik nog niet met ze kunnen werken. Utrecht kwam vrij snel, maar het was een goede eerste test voor de schimmels. Ik heb wel bewust gekozen om Tony voorop te zetten zodat ik toch één voorpaard heb waarmee ik al vaker dit soort wedstrijden heb gereden. Ik kon best snelle tijden neerzetten, maar we maakten nog te veel fouten. Zo lang ik de paarden op proef heb, zal ik proberen het span beter te leren kennen en ze optimaal te trainen."

 

Verder moeten Glenn en z'n team in spanning afwachten of ze al dan niet bij de selectie zijn voor de World Cup Indoors. Begin november weten we meer... Tot die tijd gaat Glenn gewoon aan de slag met de schimmels, een nieuwe uitdaging!

 

 

 

De vierspanrubriek was een treffen tussen Nederland en België, waarbij Theo Timmerman de hoofdprijs pakte. De Belgisch kampioen 2014 Glenn Geerts was sneller dan René Schuiling, maar verloor het op één hindernis, waar drie ballen vielen. Hij werd derde en een knappe tweede plaats was voor René Schuiling die volgens speaker Chardon “een degelijk parcours” reed en goed meekwam op dit hoge niveau. De voornemens voor een drie-landen-wedstrijd volgend jaar zijn al besproken met animator Theo Timmerman en ook IJsbrand Chardon noemde in zijn eindspeech Utrecht een “super mooie wedstrijd, waarbij hij volgend jaar zeker van de partij wil zijn”.

(bron: http://www.hoefnet.nl/home/site/nieuws/vierspanspektakel-bij-minimarathon-de-voornruiters-utrecht#sthash.4bsNjcPi.dpuf)

 

 

 

Update kalender:

 

26/10 Indoor Hapert

1-2/11 Paard & Koets

8/11 Indoor Nijkerk

 

 

 

(foto: www.sportpaardenfoto.nl)