Indoor Bathmen

Indoor Bathmen

Afgelopen week vond er in het Nederlandse Bathmen een evenement plaats waar vele takken van de paardensport aan bod kwamen. Zo werd er zaterdag een indoor georganiseerd voor de menners. Glenn nam hier deel met het span van Tom Leys, met succes. 

 

MENTEAM RIMA

 

Enkele maanden geleden nam Tom contact op met Glenn voor lessen en trainingen. Sindsdien is Glenn wekelijks actief om Tom en zijn team naar een hoger niveau te begeleiden. En dat werpt zijn vruchten af. Menteam Rima won de voorbije winter al verschillende indoors zoals o.a. Torhout en de Betuwe Cup. Zowel menner Tom als het span verbeteren steeds meer en meer. 

 

'ZUIDERBUREN IN DE AANVAL'

 

Ondertussen is er een goede vriendschap ontstaan tussen Glenn en team Rima. Zo besloot Tom om Glenn te laten starten tijdens Bathmen te Paard. Glenn kende de paarden wel door de lessen, maar echt zelf een volledige training met het span gebeurde slechts éénmalig de week voordien. Maar Glenn, gemotiveerd en voorzien van een winnaarsmentaliteit, besloot om er vol voor te gaan en haalde het maximale uit het span. De kleine paarden (1m55) zijn niet alleen goed wendbaar in de technische hindernissen, maar ook super snel op de langere stukken. Zo was Glenn zijn Nederlandse collega's te snel af en won de rubriek 'vierspan paarden'. Een droomscenario voor Geerts en team Rima. Glenn was zelf onder de indruk van het span: "Misschien is dit ook wel een potentieel indoorspan als ik me weer kan kwalificeren voor de World Cup-indoors... Menners zoals Exell, von Stein, de Ronde, Schneiders, ... hebben ook kleinere paarden in hun indoorspan, dus waarom zou ik het dan ook niet doen..."  

Wordt vervolgd.....

 

 

Resultaten: 

http://www.hoefnet.nl/uitslagen/2015/NED/BATHMEN TE PAARD/BAT15-uitslag.xlsx