Horst: debuut Dash en Danny

De twee nieuwe paarden, Dash en Danny, hebben hun eerste samengestelde en meteen internationale wedstrijd goed doorstaan. Gisteren werd er dan ook beslist dat deze twee jonge talenten in Oostmalle op stal zullen blijven. "Horst was nog lang niet perfect, maar wel een goede voorbereiding voor CAIO Fabiansebestyen!"

 

DRESSUUR

 

50,82... Een goede score, maar kan nog beter. Nog meer de puntjes op de i en nog beter afwerken, dat is de boodschap. Toch was de strakke, foutloze proef goed genoeg voor een 8e plaats van de 30 deelnemers. "Een puntje minder had mooier gestaan, onder de 50. Toch ben ik tevreden. Het span vormt een prachtig blok en ik leer nu de nieuwkomers ook steeds beter kennen. Ik sprak enkele juryleden en weet zelf ook waar ik nog puntjes laat liggen... Wordt aan gewerkt!"

 

VAARDIGHEID

 

De vaardigheid was echter niet goed. Niet snel genoeg, Dash schrok en duwde het span over een nummerbordje van een nog te rijden poort, nog een slordige bal... Resultaat: 15,5 strafpunten en gezakt naar de 14e plaats... Extra kegeltraining dus!

 

MARATHON

 

De eerste twee hindernissen liepen stroef. Het was wennen voor de paarden en voor de menner. Maar toch raakte alles steeds beter afgesteld en liep het steeds vloeiender. Zo steeg Team Geerts toch nog naar de 10e plaats, en dat met twee onervaren paarden die nog niet lang op stal staan. Lang niet slecht dus.

 

"Het is zoeken naar de juiste afstellingen en toch weer anders als met onze ervaren Red en Rangos. Ik heb er het volste vertrouwen in. Volgend weekend rijden we 'thuiswedstrijd' Zandhoven, een goede training voor de dressuur en vaardigheid. De week daarna reizen we af naar één van onze favoriete landen: Hongarije. Normaalgezien gaan Dash en Danny dan weer mee. Na Hongarije kijken we weer wat het beste is voor Saumur, wellicht even rustig aan voor hen en gaan we daar terug de oudere garde inschakelen voor het zware werk."