Flanders Horse Expo

Flanders Horse Expo (Gent) is het grootste en meest diverse paardenfestival van de Benelux. Zoals steeds was er weer volop plaats voor expo, vorming, spektakel en competitie. Ook Team Glenn Geerts was weer van de partij. 

 

Zondag voormiddag kreeg Glenn de prijs 'Best of Belgium' overhandigd. Hij reed in 2015 de beste nationale dressuurscore in de categorie 'vierspan paard'.

 

Daarna was het tijd voor wat media-aandacht. HippoTV maakte er een reportage over Glenn, met interviews en het nodige beeldmateriaal. In april wordt dit uitgezonden op PlattelandsTV, we houden je uiteraard op de hoogte via deze website. 

 

En dan actie! Na een inleiding van Wim De Poorter gaf Glenn een clinic 'kegels rijden', gevolgd door een marathon-clinic van wereldkampioen Boyd Exell. Daarna nam het jonge Belgische team (Degrieck, Simonet, Geerts) het op tegen Exell in een spannende indoor vierspan-battle. Glenn bleef in beide manches foutloos en moest enkel Boyd Exell voorlaten. "Tweede achter Boyd, daar ben ik tevreden mee en kan ik (voorlopig nog) mee leven. Het was dan misschien niet zo een belangrijke wedstrijd, toch wil je het zo goed mogelijk doen om jezelf en onze sport te promoten. The show must go on! Het outdoorspan staat bijna op scherp, nog een maand flink traininen voor de outdoors nu! Ik ben blij dat ik er weer bij was op FHE. Het was nu al de derde keer dat ik er reed en het wordt steeds beter. De organisatie, het publiek en de locatie kunnen volgens mij een World Cup aan."

Tijdens de prijsuitreiking trakteerden de menners het enthousiaste publiek op een spectaculaire show en zo werd de 'dag van de menners' succesvol afgesloten. 

 

Via deze weg wil Team Geerts onze sponsor Lannoo Paardenvoeders, het team van HippoTV, Wim De Poorter en de organisatie nogmaals bedanken voor deze topdag!