FEI World Cup 2015-2016

Terwijl het outdoorspan geniet van een welverdiende rustperiode, wordt er in Oostmalle toch ijverig verder getraint voor de komende winter. Het indoorspan wordt klaar gestoomd voor de FEI World Cup. Glenn neemt het op tegen de 9 andere top10 menners en dat belooft een spannende strijd te worden!

 

Het span...

 

Dit jaar start Glenn niet met de stoere Lipizzaners van Luc Nulens: "Het was een leuke uitdaging een onbekend span te trainen en hiermee op avontuur te gaan. Ik heb met deze paarden veel plezier beleefd, met ups en downs. De derde plaats in Stockholm en de overwinning tijdens de 'Extreme Driving' in London zijn onvergetelijk. Ik ben hier dan ook heel dankbaar voor, maar dit jaar wil ik meer zekerheid. Het span van Tom Leys werd mij aangeboden, wat ideaal was. Het zijn sterke, kleine en vooral snelle paarden. Ik kom regelmatig bij Tom om een handje te helpen bij het trainen, daardoor ken ik de paarden goed en zo is er ook een goede band ontstaan met Tom en zijn Rima-team." 

Helaas zijn er twee paarden een jaartje te jong om deel te nemen aan de World Cup. Wie weet volgend jaar...

Daarom heeft Glenn besloten om het bij 'zijn eigen ras' te houden: de Tuigers. Het span bestaat momenteel uit vier ervaren paarden, nu is het aan Glenn om hier een sterk team van te maken. Meer info over de paarden volgt later. 

 

De wedstrijden...

 

Team Geerts mag weer 3 World Cup indoors rijden, met als extra wedstrijd Mechelen dankzij een wild card. Maar voor het internationale spektakel begint, moet er eerst nog serieus geoefent worden. 

 

1/11    VLP indoor Turnhout (Dena Stables)

7/11    Nijkerk

8/11    Paard & Koets, Ermelo

14/11  Enschede

 

27-29/11  CAI-W Madrid 

16-19/12  CAI-W Olympia, London

28-30/12  CAI-W Mechelen

15-17/1    CAI-W Leipzig