Fábiánsebestyén

Fábiánsebestyén

Team Glenn Geerts is weer thuis na een lange reis. Het was een prachtige wedstrijd, dit keer helaas eentje met veel pech. Toch was het een leuke wedstrijd met een top sfeer binnen het team, en ook weer een leerzame ervaring. Glenn blikt terug:

 

"De reis verliep prima. 1100 km tot in Wenen, Oostenrijk. Daar konden we overnachten bij Josef Michelfeit en zijn vrouw Corina. Dit was ook onze stopplaats met het EK in Iszak. Niet alleen prima stallen voor de paarden, ook stond er voor ons een warm avondmaal klaar. Ook deel twee van de reis verliep goed en zo arriveerden we maandag namiddag op de prachtige locatie in Hongarije. Dan hadden we de tijd om de paarden te laten bekomen van de reis en natuurlijk om te trainen. De eerste dag alleen wat stappen en grazen, al snel bleken ze fit te zijn. De volgende dag intensief dressuur getraind, met een super gevoel. Klaar voor de strijd!

 

De vet-check, die normaal vlekkeloos verloopt voor onze Tuigers, was nu een domper op de feestvreugde. Vier paarden fit to compete, enkel Rangos mocht niet deelnemen van de Hongaarse vet. Noch mijn team, noch andere teams, noch de TD, noch de vet, noch de jury kon ons zeggen wat er mis was. Rangos heeft wat dikkere benen, maar liep fit. Was dit dan de reden hem niet door te laten? Dan maar met onze jonge Bali de wedstrijd in. 

 

Trainen, trainen en nog eens trainen. Bali nam het werk zo op en het gevoel zat weer goed. De dag van de dressuur, 10 minuten voor starttijd, tijdens het losrijden, schrok Patja en weg was de ontspanning. Ik had niet de tijd om alles weer in z'n plooi te krijgen. De proef was lang niet slecht, enkel Patja maakte een galopfout en het stappen ging moeilijk. 54 punten. Onze doelstellingen liggen hoger, maar gezien de omstandigheden was dit OK. 

 

Weer pech in de marathon. Bali voorop met Scamp. Patja en Zeron achteraan. Wat een span! Power, souplesse, attent, snel, voorzichtig en met controle! De hindernissen liepen top, alleen in de eerste hindernis ging het even fout. Paard over de streng. Niet gezien in volle adrenaline, het Hongaars van de hindernisrechter niet helemaal begrepen, zo over de finish gereden, 30 strafpunten... Game over. Toch heb ik er een super gevoel aan over gehouden. Bali heeft nu zijn plek in het A-team veroverd!

 

En dan nog die vaardigheid. Geen enkele deelnemer wist het parcours dubbel foutloos af te leggen. Ik was nochtans goed op weg. Halverwege zag ik dat ik 10 seconden achter zat op de tijd. Gas geven. Maar toen begon de rem steeds meer te falen. Naar de finish, bij poort 18, 19 en 20 vielen de drie laatste ballen er af door het schuiven en uitbreken van de koets. 9 strafpunten, wel binnen de tijd. Een 8e plaats in totaal. Beter alle pech op één wedstrijd, als overal een beetje pech toch? Zulke wedstrijden horen er nu eenmaal ook bij. Dat is topsport. Sometimes you win, sometimes you lose... Op naar Saumur!"