EK Gotenburg

EK Gotenburg

Wat een ervaring! Een prachtige reis, overnachten op hotel, ondergrondse stallen, dressuur midden in de stad, marathon in het park met 50.000 toeschouwers!

 

Samen sterk

 

Het Belgische team (team van Edouard Simonet, Dries Degrieck en Glenn Geerts) reisden samen in convooi af naar het prachtige Zweden. Met een tussenstop in Denemarken bij Lars Heibing. Bij aankomst werden de paarden nagekeken door een team veeartsen, daarna konden de paarden verder naar de eindbestemming. De stalling was voorzien naast het Gothia Towers hotel, bij een soort van expohal. In een ondergrondse parking moest de volledige vrachtwagen en aanhanger uitgeladen worden, met hulp van een groep medewerkers. Er was geen plek voor de vrachtwagens, die moesten buiten het centrum naar een parkeerplaats. Niet onze gebruikelijke manier van werken, maar achteraf gezien lang niet slecht. Alles netjes binnen, slapen en ontbijten op hotel, dat went wel. 

 

Fit to compete

 

Nog maar net op onze plek en de tweede dag al vet-check. Alle Belgische paarden fit to compete. De wedstrijd kon beginnen .

 

Dressuur in 't stad

 

Door de drukte, kruispunt oversteken, naar een plein: hekken er rond, zand er over, tribunes en klaar. Rijden maar! Ondanks al die drukte deden de Tuigers van Team Glenn Geerts het heel goed. Een goede start met 50,44 punten, een top 10 plaats!

 

Marathon in 't park

 

Ongezien! Nog nooit meegemaakt, en dat zal ook nog wel even duren. Start A, aplaus. Door de stad naar het park. 700 vrijwilligers die het verkeer regelden en de vierspannen naar de juiste plek begeleidde. Kasseiwegen werden met zand bedekt, het hele traject werd afgezet met hekken. Aparte hindernissen, een massa toeschouwers, adrenaline!

Een zware marathon, bovendien ook wat energie verspilt in het drukke traject. Vlot gereden, geen stuurfouten, helaas 1 balletje. Een 15e plaats. 

 

Vaardigheid niet op volle kracht

 

'S avonds na de marathon bleek één van de voorpaarden een lichte kneuzing te hebben in zijn hoef. Misschien door al de verharde wegen, misschien had zijn buurman er op getrapt. In ieder geval was het beter deze niet in te zetten met de vaardigheid. Reserve paard inschakelen dus. 1 balletje en een kleine tijdsoverschrijding. Niet slecht gezien de omstandigheden. 13e in het totaal. Toch een beetje balen. Er zat meer in. 

 

Team brons

 

De 3 jonge Belgen deden wat van hen verlangd werd. Een medaille binnen halen: brons! Missie geslaagd.

 

Maandagochtend weer volgas naar huis. Breda voorbereiden!