2e plaats in Nebanice!

Met een tweede plaats in de dressuur, een tweede plaats in de marathon én een tweede plaats in het totaal kunnen Glenn en zijn team zeer tevreden terugblikken op een geslaagde wedstrijd in Nebanice (Tsjechië). Hieronder vind je Glenn zijn verhaal:

 

STORM

 

Na 11 uren gereden te hebben, bereikten we Nebanice. Een nieuwe locatie voor ons. Hoewel het gebied daar best heuvelachtig is, was het wedstrijdterrein mooi vlak. Het terrein zag er meteen goed uit: goede stallen, veel plaats voor training, rustige omgeving, een gemoedelijke sfeer, mooi dressuurveld, 8 technische hindernissen vlak bij mekaar op volgorde rond het terrein, ... De eerste dag was het ontzettend warm, te warm... 's Avonds kwam er dan ook een geweldadige storm opzetten. Bliksem, donder, harde wind, regen en zelfs dikke hagelbollen. Met man en macht hielden we onze tent op haar plek en gelukkig liepen we niet al te veel schade op. Enkel de auto en de caravan werden hier en daar gedeukt door de hagel. Maar goed dat de stallen het niet begaven! Na deze storm kon de wedstrijd beginnen met een vlekkeloze vetcheck.

 

EX AEQUO

 

Na de strakke proef van Vecsés besloot ik om dezelfde voorbereidingen te treffen. Met succes! We behaalden de tweede plaats, ex aequo met Fredrik Persson, met een score van 47.96 strafpunten. De sfeer was hier drukker en dichter op de ring als in Vecsés, dus het was moeilijker om de concentratie van de paarden er bij te houden, maar toch kon ik een nette en foutloze proef rijden.

 

STUURMANSKUNSTEN

 

De menners moesten hun stuurmanskunsten boven halen om door de pittige hindernissen te geraken. Technische en krappe hindernissen liggen me wel, ook in de marathon werden we 2e op minder dan een punt van de winnaar. De hele marathon is trouwens gefilmd van op de koets met behulp van een GoPro op Charlotte's helm: http://youtu.be/bNfAIFSKDCU

 

 

TE SAFE

 

Dankzij de geslaagde dressuur en marathon stonden we nog altijd tweede in het tussenklassement, slechts één puntje achter de voorlopige leider. Maar ook achter ons dreigde er gevaar, de nummer drie stond achter ons op minder dan 1 balletje...

Von Stein, die voorlopig derde stond, reed een foutloze rit. Ik was als volgende aan de beurt en moest dus foutloos blijven. Tot aan poort 18 zat ik nog steeds op schema, foutloos en de tijd zat goed. Ik mocht dus echt geen fouten meer maken en aangezien poort 18 en 19 twee opeenvolgende zigzag-combinaties waren, schakelde ik terug in snelheid om zeker geen balletjes af te rijden. Helaas schakelde ik te veel terug, ik reed poort 20 nog vol risico maar ging over de finish met een tijdsoverschrijding. Te traag om Von Stein voor te blijven, wel goed genoeg om tweede te eindigen! De overwinning was dichtbij, maar met een tweede plaats zijn we dik tevreden! Bovendien is dit ook weer een sprong in de World Cup Ranking. Op naar Riesenbeck!

 

 

 

1. Von Stein 159.27

 

2. Geerts 160.37

 

3. Timmerman 167.64