Driving De Achterhoek

Afgelopen zaterdag werd voor de eerste keer 'Driving De Achterhoek' georganiseerd bij psc Lichtenvoorde te Vragender (NL). Accomodatie, organisatie, publiek, sfeer, parcours, prijzenpot, deelnemersveld, alles was top! Ook Glenn werd uitgenodigd door collega vierspanmenner Theo Timmerman. "Ik hoop er volgend jaar weer bij te zijn!"

 

Tijdens de eerste ronde moesten menner en paarden er weer even in komen, er rolden een paar ongelukkige ballen en het haperde even in de eerste hindernis. De tweede ronde daarentegen liep super! "De indoorpaarden hebbben na Leipzig een rustperiode gekregen, goed dat dit een positieve invloed heeft gehad. Ze waren weer fris en hadden er zin in. Zo zie je maar dat af en toe rusten ook belangrijk is voor de paarden."

 

1. Dobrovitz Sr

2. Dobrovitz Jr

3. Timmerman

4. Geerts

5. Weusthof

6. Leys

7. Heus

8. Sandmann

 

Het indoorspan is nu klaar met indoorwedstrijden, hopelijk tot volgend World Cup-seizoen. Het achterspan, Patja en Red, worden weer rustig aan voorbereid voor de outdoors. Het voorspan, Di Luca en Alex, gaan op 'vakantie' naar Ronald en Angela, vrienden van Team Geerts. Zij gaan deze twee atleten verzorgen en uitbrengen op regionale wedstrijden. Een ideale overeenkomst volgens Glenn: "Alex en Di Luca zijn echte indoorpaarden en matchen niet met het outdoorspan. Maar ze een hele zomer op de weide zetten is ook niet interessant voor sportpaarden. Ronald komt al meer als een jaar bij ons over de vloer voor lessen en training en is zo een goede kameraad geworden. Hij zat momenteel zonder paarden en zo kwam de overeenkomst tot stand. Ik ken zijn kwaliteiten als menner en vertrouw hem deze paarden toe. Zo worden ze prima verzorgd en in beweging en training gehouden, zo kan ik tegen volgend seizoen zo weer de draad oppikken met hen. Bovendien zie ik ze maandelijks terug om ze mee te begeleiden."

 

Zondag 28/2 is het de dag van de menners tijdens Flanders Horse Expo in Gent. Hier geeft Glenn een clinic 'vaardigheid rijden' met achteraf een spectaculaire show met zijn Belgische teamgenoten Simonet en Degrieck. Hier zal het outdoorspan weer voor de eerste keer dit jaar aantreden. Allen daarheen dus!