CHIO Aachen 2018

CHIO Aachen, met ups en downs:

 

In Aken werd er ook dit jaar twee keer dressuur gereden. De eerste proef is de vorige proef, buiten wedstrijd. Dag twee: het echte werk.
De eerste dag was meteen goed. Een indrukwekkende voorwaartse proef werd beloond met 52 strafpunten. Tevreden!
Donderdag was het dan tijd voor de goede proef. Iets meer ontspanning als de eerste dag en weer een mooi blok. Weer 52 punten! Een persoonlijk record in Aken. Zeer tevreden dus! Maar nog ruimte voor verbetering.

 

Op vrijdag is er ook een extra vaardigheidsproef: Jacht op punten. Dit liep super goed en Glenn wist voldoende punten te verzamelen voor een top 8 klassering! Prijsuitreiking in het grote stadion, kicken!

 

Zaterdag marathondag: Het span pakte goed aan en Glenn was sterk onderweg. Maar bij de drie laatste hindernissen was de vechtlust weg bij de voorpaarden, hierdoor verlaagde het tempo en sturen werd moeilijker. Een matig resultaat, niet ontevreden, maar moet en kan sneller!

 

Pech op zondag: zondagochtend leek een voorpaard niet 100% fit te zijn en daarom besloot Glenn en zijn team de vaardigheid te rijden met het reservepaard. Dit was voor hem de eerste keer als voorpaard in de vaardigheid, en dan nog op zo'n wedstrijd... 5 balletjes rolden... Een terugval in het klassement... Magere wereldbekerpunten... Not happy... pech... op naar de volgende...