CHIO Aachen 2017

CHIO Aachen 2017

Hoewel Team Glenn Geerts er helemaal klaar voor was, verliep de wedstrijd der wedstrijden in Aken niet helemaal volgens plan. Een wedstrijd met afwisselend succes en pech. 

 

Er werd zoals ieder jaar twee dagen dressuur gereden. De eerste dag is een soort van openingsproef waarbij de menners de vorige proef moeten rijden. De proef liep volgens plan en vlekkeloos. Een score van 50,88. Goed voor een 9e plaats. De tweede dag werd de 'echte' proef gereden. In tegenstelling tot de eerste proef zaten er nu wel te veel foutjes in. Een magere score van 57,46. Slechts 14e... Niet getreurd, op naar de marathon. 

 

Hindernis 1 en 2 volgens plan. Hindernis 3: stuurfout van de menner, kostbare tijd verloren. Maar hindernis 4, 5, 6, 7 en 8 liepen weer zoals het hoorde. Ondanks de stuurfout had Glenn normaalgezien op geklommen naar een top 10 plaats in het tussenklassement, maar daar dacht de jury anders over... Na hindernis 8, al stappende naar de finish van het traject, verplichtte een jurylid Glenn om te draven. Red had zich blijkbaar bezeerd. Nadat zijn adrenaline wat gezakt was, voelde hij dat er iets mis was en mankte. Het hoofdjurylid besloot Glenn uit te sluiten. Game over. Een paar bedenkingen: Red was duidelijk mank (in draf), geen discussie. Maar na hindernis 8 uitsluiten? Werd hier iemand beter van? Noch Red, noch Glenn. Het was nog 50 à 100m naar de finish, in stap. Mank of niet mank, uitgesloten of niet uitgesloten: hij had de 8 hindernissen achter de rug en heeft alsnog het traject uitgestapt, en naar de vrachtwagen, en naar de stallen. Na de finish besluiten om Red de dag erna niet meer te mogen starten leek iets logischer. Nu was echt alles voor niets... Het zij zo...

 

Vaardigheid. Een soort van revanche? Hoofd niet laten hangen in ieder geval. Alles geven. Foutloos binnen de tijd! En een tweede plaats in de winning round. Zo had Glenn's team de top 7 weer kunnen halen, maar helaas. Geen klassering (wel zilver voor de Belgische équipe, dat beloofd voor het EK in Gothenburg, Zweden), ook geen wereldbekerpunten. Dan maar naar Beekbergen voor punten te scoren.

 

En hoe gaat het nu met Red? Die is zo goed als weer hersteld van zijn blessure. Hij krijgt de beste zorgen en kan gaan genieten van zijn oude dag. "Red is nu 19, en van geest en conditie nog heel fit. Maar het is goed geweest, hij heeft genoeg gedaan voor mij. Een gouden paard met een enorm doorzettingsvermogen. Hij gaat overdag samen met zijn maatje de wei op en kan 's nachts op stal. Als hij 100% hersteld is, ga ik hem natuurlijk af en toe nog inspannen, want ik weet dat hij dat gewoon heel graag doet!"