CHIO Aachen

CHIO Aachen

Het Mekka van de paardensport zit er weer op voor dit jaar. Heel warm, alleen maar topsport, een geweldig sfeer, maar helaas viel het resultaat wat tegen voor Glenn en zijn team.

 

Glenn: "Ik ben best teleurgesteld. Ik weet dat er veel meer in zit, maar deze wedstrijd, waar ik zo lang naar uitkeek, kwam het er niet uit. Het begon al met de dressuurproeven. Ik reed zowel dag 1 als dag 2 een nette proef, die gewoon te streng werd beoordeeld. Het span liep naar mijn gevoel goed voorwaarts en ontspannen. Enkel Watapatja was nog iets te gespannen. Hij was af en toe een beetje kijkerig en zijn stap is nog niet helemaal onder controle. Het gaat wel steeds beter."

 

Tijdens de eerste vaardigheidsproef die vrijdags werd gereden, deed het span en de menner weer hun uiterste best. Slechts één balletje viel, wat geen ramp was. Zaterdags moest er dus nogal wat ingehaald worden.
 

Acht hindernissen waarvan drie zware en vijf hele technische, ongeveer 10000 toeschouwers en dan nog eens 32 graden. Niet niks zo'n marathon met die omstandigheden. Hindernis 1 verliep volgens plan, terwijl anderen hier al problemen ondervonden. In hindernis 2 ging het echter fout. "De snelheid zat er goed in! Maar bij een korte wending in het water is Red al galopperend met zijn voorbeen in de streng geraakt van Scamp. Dit betekende dus dat de grooms moesten afstappen. Dat zorgde voor tijdverlies en extra strafpunten. Na zo een pech moet je geen onnodige risico's meer nemen, dan weet je dat het 'game over' is." Het span van Glenn kwam wel relatief fris over de finish van het loodzware traject. "Dit vind ik heel positief, dat wil zeggen dat onze paarden in goede conditie zijn en we op de juiste manier onze trainingen uitvoeren."

 

Uitendelijk werd Glenn 15e van de 25 deelnemers. Toch kregen Glenn en zijn team ook nog goed nieuws te horen. "Ik zit safe voor Caen. Simonet en ik zijn zeker van ons plaatsje in het Belgisch team voor de WEG in Normandië!"

 

De paarden hebben nu even rust en daarna worden de trainingen weer opgebouwd naar Caen. Enkele weken daarvoor vindt het BK te Booischot plaats, hier zal Glenn starten om zowel het span in het wedstrijdritme te houden en natuurlijk ook om de titel als Belgisch kampioen proberen te veroveren.