CAN** Bornem

Het groene seizoen is weer begonnen. Na een natte, kille winter was zondag eindelijk de zon er weer bij. Zo kon mens en dier genieten van de eerste warmte tijdens de dressuur- en vaardigheidswedstrijd in Bornem. Zoals voor velen was dit ook voor Glenn en zijn team weer de eerste outdoorwedstrijd. Een seizoensopener met succes. 

 

DASH & DANNY...

 

Bornem was ook de eerste test voor twee nieuwe paarden in het span. Dash en De Solist (roepnaam Danny) staan nu een maand op stal in Oostmalle en gingen gisteren voor het eerst de dressuurring in, en dat als achterspan. Glenn: "Via via kwamen we bij deze paarden terecht. Ik had ze al gezien in het verleden en was toen al fan. De paarden zijn nog in hun proefperiode, maar de eerste test is alvast geslaagd, terwijl er nóg meer in zit volgens mij."

Het voorspan, Zeron en Scamp, vormt steeds meer een onafscheidelijk duo. En dat wist ook de jury te waarderen. De ontspannen maar voorwaartse proef werd beloond met een score van 42,77 en was zo ook de winnende proef. 

 

VAARDIGHEID

 

"Ook de vaardigheid is natuurlijk best spannend met een nieuw achterspan. Maar ze liepen in een strakke voorwaartse draf en lieten zich alle vier goed sturen. Er viel jammergenoeg één bal, m'n eigen schuld. Ik ben tevreden, zowel van de nieuwe paarden als van het hele span, en de overwinning natuurlijk. Ik ga mezelf en de paarden nu voorbereiden voor Horst."

 

HORST

 

Volgende week is het alweer Horst. De eerste internationale op de agenda. Door het goede debuut van Dash en Danny gaan ze ook mee naar Horst. Daar gaan ze dus ook voor het eerst de marathon in. Patja en Rangos zijn momenteel natuurlijk ook in volle voorbereiding en staan standby voor eventueel CAIO Fabiansebestyen en andere topwedstrijden, want daar ligt de lat weer hoger. Goeie ouwe Red geniet op zijn gemakje van een rustig trainingsschema en kan altijd invallen in het vierspan. Ook het jonge talent Bali is volop in training om later zijn plaats in het vierspan te veroveren.

 

Goede vooruitzichten dus voor Team Glenn Geerts. Het is nu hard trainen, mens en dier gezond houden en de proberen de puntjes op de i te zetten...