CAIO Windsor 2017

CAIO Windsor 2017

De Royal Windsor Horse Show is en blijft een aparte belevenis. Een hele week topsport in de tuin van de Queen...

 

Na een uitstekende vet-check (met Windsor Castle op de achtergrond) werd op donderdag de dressuur gereden voor de vierspan paarden.
​"De paarden voelden goed aan. Beter als in Horst, meer ontspannen. In Horst was het nog best koud en bovendien was het de eerste wedstrijd van het seizoen, dan zijn ze altijd wat frisser. Nu waren de omstandigheden ideaal, op één dingetje na... Ik moest als eerste starten. Dat is nooit een voordeel. Ik was tevreden na mijn proef, ik verliet de ring met een beter gevoel als in Horst. De punten vielen ons een beetje tegen: 53, hoewel het een nette ontspannen proef was.

 

Marathon: de Tuigers bruisten van energie. Tot en met hindernis 4 liep het super, met in hindernis 2 een snelste tijd. Voor hindernis 5 was er vijf minuten wachttijd. Menner en paarden raakten hierdoor wat uit het ritme en de focus was even niet meer zo scherp. Een volte in hinder 5 en 6, een balletje in hindernis 7 kostten Glenn enkele plaatsen in de marathon. Hindernis 8 liep wel weer super, en uiteindelijk werd Team Geerts nog 7e in de marathon.

 

Vaardigheid: parcoursbouwer Johan Jacobs zette een mooi, maar selectief parcours neer. Glenn was gefocust en vastberaden om het beter te doen als vorige wedstrijd. Het span liep als een trein en fietste netjes binnen de tijd het parcours af. Helaas viel er één balletje op poort 17. Een mooie 6e plaats voor Team Glenn Geerts in de vaardigheid en net zoals in Horst een 7e plaats in het eindklassement. Dat wil zeggen dat er voor de tweede keer op rij weer punten binnen zijn voor de FEI World Cup.

 

Landenwedstrijd: niet enkele individueel scoorden de 3 jonge Belgen uitstekend. Ze behaalden de zilveren medaille in het landenklassement tijdens de CAIO in Windsor. Dit beloofd voor de toekomst, met Aken en Gotenborg in het vooruitzicht.

 

Van 7 tot 11 juni komt Team Glenn Geerts voor het eerst aan de start in Valkenswaard. Een internationale wedstrijd op het domein van regerend wereldkampioen Boyd Exell.