CAIO Saumur

Team Geerts is weer thuis na een week wedstrijd in Frankrijk. Saumur, stad van de Cadre Noir, een ideale locatie voor de paardensport. Glenn blikt terug met een tevreden gevoel, maar er is nog ruimte voor verbetering: "Het moet gewoon nóg beter!"

 

De vet-check op woensdag verliep vlekkeloos, donderdag nog fanatiek getraind en vrijdag was het dan zo ver: dressuur. Dash, Danny, Zeron en Scampolo, een mooie opstelling met rust en uitstraling. Een nette proef van 53. Enkel 'de achteruit' lukte dit keer niet en dat koste zeker 3 à 4 punten. Oefening baart kunst. 

 

Marathon met zowel technische als zware stukken, veel ballen en hellingen. De hindernissen zijn wel aan vervanging/vernieuwing toe, Glenn's grootvader Achille heeft deze destijds ook al gereden.

Weer een andere opstelling. Bali en Scamp voorop, Danny en Zeron als motor van het span. Veel power, iets te veel zelfs in de eerste hindernissen, zo werd er iets te veel energie verspeeld. Er vielen drie slordige ballen waardoor Glenn enkele plaatsen terug viel in het klassement. 

 

De wedstrijd werd op zondag afgesloten met een tevreden gevoel. Het (marathon)span liep strak en ontspannen, alle ballen bleven liggen, enkel een tijdsoverschrijding. Iets te safe gereden. 

Uiteindelijk werd Glenn 12e van de 30 deelnemers. Niet slecht, maar de top 10 is het doel. Op naar Aken, de wedstrijd der wedstrijden!