CAIO Riesenbeck

CAIO Riesenbeck

Riesenbeck 2015, een tegenvaller voor Glenn en zijn team, maar toch een leerzame wedstrijd. Hoewel het een belangrijke wedstrijd is, koos Glenn er toch voor twee andere paarden mee te nemen, als laatste test voor het EK te Aken. 

 

De dressuur werd in twee groepen gereden, verdeeld over twee dagen. De loting was niet gunstig dit keer. De eerste dag al aan de start, een dag minder om voor te bereiden. Astor ging voor de eerste keer mee in de ring, als voorpaard. Het losrijden liep super, in de ring kon Glenn niet het maximale uit het span halen. De andere opstelling was niet strak in de ring en Astor kon de druk nog niet goed verwerken. 58 punten, 10 punten te veel natuurlijk. 

 

Zaterdag werd Bali (Erdball) voor het eerst in gezet, als achterpaard. Een zware marathon eiste veel van de 6-jarige Bali. Hij deed echter zijn uiterste best. Het was dit keer niet met de gewoonlijke turbo maar toch bewees Bali dat hij vol talenten zit. Eentje voor de toekomst! 

 

De laatste dag liet Bali zich nog eens van zijn beste kant zien. Helemaal uitgerust na de zware marathon, zorgde het span voor het beste Belgische resultaat. Eén afgeworpen bal en een kleine tijdsoverschrijding waren nog goed genoeg voor een 10e plaats in het selectieve parcours. 

 

"Ik sta nu 7e op de FEI World Ranking. Dan mag je niet tevreden zijn met een 20e plaats. Nieuweling Astor deed zijn best, maar heeft nog tijd en training nodig. De jonge Bali deed het super en dat belooft voor volgend jaar! Ik weet nu wat kan en niet kan voor Aken. Daar gaan we proberen het maximale te bereiken met onze tuigers!"