CAIO Breda: Outdoor Brabant

CAIO Breda: Outdoor Brabant

Team Geerts heeft het outdoorseizoen met succes afgesloten. Glenn werd 4e tijdens de internationale wedstrijd in Breda.

 

TOPWEDSTRIJD

 

Glenn: "Breda is voor ons slechts 20 minuutjes rijden, het voelt als een thuiswedstrijd. Daarnaast heeft de wedstrijd ook een goede organisatie, mooie hindernissen, veel publiek, ... Ook de dressuurring ligt mij op één of andere manier heel goed. Tijdens het losrijden was er nogal wat spanning, maar in de ring viel alles in z'n plooi. Ik reed een ontspannen maar gedurfde proef met enkele kleine schoonheidsfoutjes. Volgens verschillende toeschouwers werd ik nog te streng beoordeeld, maar met een score van 53.98 was ik tevreden!"

 

KRIS OP DE MARATHONKOETS

 

Glenn's vaste groom Sam had al langer last van pijn aan zijn elleboog en later bleek dat hij hieraan moest geopereerd worden. Die operatie viel juist samen met Breda... "Dat was natuurlijk enorm jammer. Sam is er altijd graag bij en ik kan blindelings op hem vertrouwen. Ook tijdens de marathon is hij mijn vaste groom achteraan op de koets. Die plek moest nu ingenomen worden door mijn pa. Vroeger stond hij ook altijd achter mij, maar achteraan op de koets was toch weeral enkele jaren geleden. Ik dacht dat ik daar even aan zou moeten wennen, maar al snel bleek dat we nog steeds op mekaar afgestemd staan. Zijn aanmoedigingen motiveerden me en zorgden ervoor dat ik er volledig voor ging. Zo werden we 5e in de marathon en stegen we van de 6e naar de 4e plaats in het tussenklassement."

 

TONY

 

De laatste dag was nog spannend aangezien Glenn slechts enkele punten voorsprong had op de nummer 5 en 6 in het tussenklassement. "Het was een lastig parcours waarin veel moest gestuurd en geschakeld worden. Uit de voorbije wedstrijden bleek dat Watapatja wat moeite had om zichzelf te beheersen tijdens de vaardigheid na een marathon. Daarom besloot ik om Tony in zijn plaats te zetten. Tony liep vroeger altijd linksvoor en ook tijdens het BK reed ik met deze opstelling." Dat was een goede beslissing van Glenn. Eén deelnemer bleef foutloos, Glenn werd 2e, hij liet slechts één balletje rollen en bleef zo uiteindelijk knap 4e in het totaal!