CAIO Breda - Outdoor Brabant

CAIO Breda - Outdoor Brabant

Ook dit jaar stond Breda weer op de planning, het is als het ware een thuiswedstrijd op slechts 30 minuutjes van thuis. Deze editie van Outdoor Brabant was wel niet zoals we gewend zijn: de parking en stallen waren wel in orde, ook mooie hindernissen, maar er was weinig sfeer en aankleding...

 

Dressuur in de gietende regen: niet de strakke proef die we al het hele jaar gewend zijn van Glenn en zijn team. Dash die een bepaalde hoek heel spannend vond, aangezien enkel daar wat publiek stond en dan nog met paraplu's. Daardoor verloor Glenn ook soms de voorpaarden uit het oog waardoor die kleine foutjes maakten. 52.68. 9e plaats, op schema dus.

 

Moeilijke marathon met afwisselende hindernissen: H1 ruim en mooi om mee te beginnen, H2 technisch, H3 zwaar, H4 weer erg technisch, H5 lang en zwaar, H6 heel krap en veel ballen, H7 een pittige afsluiter. Er werden veel fouten gemaakt, maar Glenn reed foutloos en vlot. Niet super snel maar toch tevreden: Voor het eerst van zolang Scamp ten huize Geerts is, stond hij achteraan: wat een beer! Met een 7e plaats in de marathon steeg Team Geerts naar een 8e plaats in het tussenklassement. Nog steeds op schema dus.

 

Pittige vaardigheid: Glenn reed jammergenoeg twee ballen, gelukkig wel binnen de tijd. En zo steeg hij toch nog een plaats in het tussenklassement en werd daarmee 7e in het totaal. En dat was goed genoeg om op een 9e plaats te eindigen in de FEI WORLD CUP RANKING. De top 10 mag deelnemen aan de World Cup indoors, dus goed nieuws!