CAIO Breda

CAIO Breda

De laatste internationale outdoor van 2015 is achter de rug voor Glenn en zijn team. Barre omstandigheden met regen en modder zorgden voor een extra zware wedstrijd, maar dit hield team Glenn Geerts niet tegen om er vol voor te gaan!

 

ZERON

 

Breda was het debuut voor de nieuwe aanwinst Zeron. "De wedstrijd kwam al vrij snel. We moeten elkaar nog beter leren kennen, maar dit span beloofd voor de toekomst. Zeron, Scamp, Patja en Rangos vormen nu het A-team en met de jonge Bali en de ervaren Red er bij zitten we goed voor volgend seizoen. Ik reed nu een nette proef van 49,32. Hier ben ik tevreden mee, maar het kan en moet nog beter."

 

FOUTJE

 

De vaardigheid was weer selectief (slechts één foutloze). Bij poort 9 viel er een bal, maar dat betekende nog niet meteen een slecht resultaat. Bij de voorlaatste poort ging het mis. "Ik kan de paarden niets verwijten, ze liepen super. In de 'zigzag' keek ik te veel naar de achterpaarden. Het was ons eerste parcours met dit span, ik was even iets te onzeker en liet zo het voorspan poort 18D voorbij glippen. Eigen schuld..." Zo liepen de strafpunten op en dat betekende ook een val in het tussenklassement.

 

MODDER

 

De regen had de marathon nog moeilijker en zwaarder gemaakt, bovendien was het al een zeer technische. Aan power geen gebrek, strak voorwaarts en op twee kleine foutjes na liep alles volgens plan. Met een 5e plaats in de marathon steeg Glenn terug naar de 6e plaats in het totaal!

 

WORLD CUP

 

Na Breda staat Glenn op de 8e plaats in de FEI WORLD CUP RANKING en zo is de deelname aan de indoors verzekerd. Met welke paarden dat gaat gebeuren is nog even afwachten... Eerst neemt team Geerts volgende week nog deel aan het BK te Elsegem als afsluiter van het outdoorseizoen. Daarna mogen de Tuigers genieten van een welverdiende winterrust!