CAI-W Stockholm

CAI-W Stockholm

Sweden International Horse Show, wat een belevenis! Niet alleen de immense arena, het waanzinnige publiek, het prachtige land en de grote reis waren de moeite, ook het resultaat was top!

 

De heenreis verliep in twee dagen. De eerste dag reed team Geerts een 900 km tot bij Fredrik Persson. Daar konden de paarden een nachtje rusten en dan de tweede dag nog een 600 km tot in Stockholm. De wedstrijd vond dit jaar plaats op een nieuwe locatie, de Friends Arena. Dit complex met bijhorend hotel is slechts enkele jaren oud en wordt eigenlijk gebruikt als voetbalstadion van de Zweedse nationale ploeg. In de hele arena kan zo'n 60000 man zitten. Nu werd deze opgedeeld in drie. 1/3 hoofdpiste, 2/3 losrijpiste en winkeltjes. Zo konden er nog 20000 toeschouwers rond de hoofdpiste zitten. En ja hoor, zowel met de warm-up als de finale, helemaal vol!

 

Vrijdag: vet-check en warm-up: 's Morgens werden alle paarden 'fit to compete' verklaard door de jury en zo kon 's avonds de warm-up beginnen. Eriksson, die hier zijn afscheidswedstrijd reed, moest als eerste binnen en meteen zette hij het beste resultaat neer. Exell startte als tweede en reed enkele seconden trager. Glenn die als derde van start moest, was ook weer enkele seconden trager als Exell. Dat betekende dus dat Glenn voorlopig derde stond, maar niemand van de anderen wist het technische parcours sneller te rijden! Zo bleef Glenn derde, na de regerend wereldkampioen en ex-wereldkampioen.

Glenn: "Fantastisch om vlak achter deze 'grote jongens' te staan. Na Stuttgart had ik slechts enkele dagen de tijd om te trainen. Ik besloot een nieuwe opstelling te proberen, en met succes! Het span voelt steeds strakker en beter aan. Meer en meer vertrouwen zorgt er voor dat ik risico's durf te nemen en sneller kan gaan." De top 3 mocht de arena nog eens binnen voor de prijsuitreiking. "Na onze ereronde gingen we met de drie vierspannen naast elkaar staan in het midden van de piste, al rechtstaand op de koets groetten en bedankten we het Zweedse publiek. Een staande ovatie van 20000 toeschouwers... Dat is toch wel één van de mooiste momenten uit mijn jonge carrière. Onvergetelijk..."

 

Zaterdag: rustdag: Ideaal om rustig met de paarden te wandelen en een beetje te trainen. Bovendien mooi mee genomen om Stockholm eens te gaan bekijken.

 

Zondag: finale: "Het span voelde even goed aan als vrijdag. Ik reed dan ook dezelfde tijd, maar helaas viel er één balletje meer, waardoor de Zweed Fredrik Persson me inhaalde. Ook Exell reed een beter rondje, dus afwachten wat Tomas Eriksson deed... Die voelde de druk en nam te veel risico's. Dit wou dus zeggen dat ik de winning round mocht rijden tegen Persson en Exell! Die winning round was puur genieten! We hebben alles gegeven en liepen enkele seconden in op Persson. Net niet genoeg voor de tweede plaats. Maar met de derde plaats waren we super tevreden!"

 

De terugreis verliep vlot en zonder problemen. De eerste kilometers door de natte sneeuw waren niet zo aangenaam, maar vader Kris bracht de paarden en het team weer veilig thuis. Hij reed maar liefst 1600 km in 19 uren aan één stuk. Na die lange reis kregen de paarden enkele dagen rust en nu weer trainen voor de volgende; London, Olympia.

 

 

 

 

 

Glenn Geerts (BEL): “I am the youngest World Cup driver this season. I have known the other drivers since I was a young boy helping my grandfather who was an international four-in-hand driver as well. These gentlemen actually taught me how to drive and it is fantastic that I can now compete against them.”

 

 

Results FEI World Cup™ Driving, Stockholm (SWE), 30 November 2014:

 

1. Boyd Exell (AUS) 291,62
2. Fredrik Persson (SWE) 308,66
3. Glenn Geerts (BEL) 312,49

 

4. Tomas Eriksson (SWE) 172,89
5. Werner Ulrich (SUI) 184,84
6. Theo Timmerman (NED) 209,70

 

 

Bron: fei.org