CAI-W Mechelen

CAI-W Mechelen

Na Stuttgart, Stockholm en London hoefden Glenn en zijn team dit keer niet zo ver te reizen. "Mechelen is een thuiswedstrijd", aldus Glenn.

 

"Overal waar ik deelneem, ga ik ervoor. Maar voor eigen publiek doe je toch extra je best voor een goed resultaat. Jammergenoeg lukte me dat deze keer niet zo goed."

 

De eerste dag wordt altijd de warm-up gereden. Dit om de startvolgorde te bepalen voor de tweede dag. De warm-up verliep niet vlekkeloos voor Glenn. In de eerste hindernis raakte het span in een verkeerde poort. Toen Glenn dit wou oplossen, besloot één van de voorpaarden zich om te draaien, met als gevolg dat de grooms moesten afstappen om het voorspan weer juist naast elkaar te krijgen. "Dan weet je dat het game over is. Het voelde best beschamend om daar zo in de Nekkerhal te staan voor eigen publiek. Je voelt je jezelf een echte idioot op die moment, ook al kan het iedereen overkomen. Zoals Boyd Exell altijd zegt over de indoors: You can go from hero to zero..."
Dit keer dus geen ereronde voor Glenn zoals in Stockholm en London, maar extra training na de warm-up.

 

De tweede dag: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dit keer, in tegenstelling tot de eerste dag, was de Nekkerhal wel goed gevuld én met een enthousiast publiek. Het span ging als een speer van start en er werd een top tijd neer gezet. Maar ook tijdens de finale zat het niet helemaal mee, hoewel het span na de aanpassingen en andere afstellingen veel beter liep als de dag voordien. Drie balletjes tegen de grond... "Een foutloze rit en we waren bij de top drie geweest, maar die ballen liggen er voor iedereen en ik reed er drie te veel. De onervarenheid van het span speelde vooral parte in dit technische parcours, maar ik moet tevreden zijn met de enorme evolutie die ze gemaakt hebben op zo'n korte tijd. Op minder dan twee maanden tijd hebben we ervoor gezorgd dat we met deze paarden de top tien van de wereld het vuur aan de schenen hebben kunnen leggen. Daar trek ik me vooral aan op na een tegenvaller als Mechelen. Je stelt je fans, het publiek en je team niet graag teleur, maar Fredrik Persson zei dat ik het super had gedaan deze winter, hij was zijn eerste World Cup-seizoen elke wedstrijd laatste vertelde hij. Hij legde me uit dat het op die moment echt niet leuk voelde, maar dat hij er wel een betere menner van geworden is."
En zo liep de laatste wedstrijd van 2014 op z'n einde, die trouwens gewonnen werd door Glenn's trainer, Koos de Ronde.

 

Glenn en zijn team mogen tevreden terugblikken op het voorbije World Cup indoorseizoen. Ze hebben het er goed vanaf gebracht, met een paar mindere, maar ook met enkele super resultaten. Het was een hele belevenis en het team is weer vele ervaringen rijker. De toekomst van de Lipizzaners is op deze moment nog een beetje onduidelijk, maar nu gaat Glenn zich in ieder geval volop concentreren op zijn vosse Tuigers.
Op naar het outdoorseizoen van 2015, waar Team Glenn Geerts zich weer zal proberen te kwalificeren voor de World Cup Indoors.

 

 

 

 

Uitslag:

 

1. de Ronde
2. Persson
3. von Stein
4. Sandmann
5. Timmerman
6. Exell
7. Geerts