CAI-W London

CAI-W London

The London International Horse Show, of kortweg Olympia, zullen Glenn en zijn team niet snel vergeten. Drie dagen werd er gestreden in de prachtige en uitverkochte Olympia-arena. En ja hoor, Glenn haalde zijn eerste overwinning binnen!

 

Donderdag: Wat een dag!

 

's Morgens werden alle paarden 'fit to compete' verklaard en zo kon diezelfde dag de eerste proef van start gaan. Het mennen is in London zo populair dat de organisatie besloot een extra proef op het programma te zetten, Extreme Driving. Er werd een heel moeilijk parcours opgebouwd voor de menners, wat voor enkele van hen voor onverwachte problemen zorgde doordat ze te kort wouden rijden en te veel risico's namen. Glenn, die als derde moest starten, nam daarentegen de iets langere opties en hield zo goed de snelheid in het span. Hij verbeterde het resultaat van de twee deelnemers die voor hem van start gingen en niemand van de menners na hem wist Glenn's resultaat te verbeteren. Zo ging de winst dus naar Glenn en zijn team!

"Ongelooflijk! Wat een dag! Een droom die uitkomt! Het span was strak en attent, waardoor ik echt kon aanvallen."

 

Vrijdag: pechdag...

 

Dat winnen en verliezen dicht bij elkaar liggen, bleek vrijdag. Tijdens de warm-up was het span minder attent en slordiger als de dag van te voren. Glenn werd zevende.

"Het leek wel of dat Pluto nog wat moe of onder de indruk was van donderdag. Hij voelde niet zo fit en maakte slordige foutjes, waardoor te veel balletjes vielen. Het gaat op die moment allemaal zo snel dat je gewoon niet te tijd hebt om hier iets aan te doen, laat staan het probleem op te lossen. Blijven rijden en alles geven is dan het enige wat je kan en moet doen! Ook al zijn het allemaal topmenners die deelnemen aan de World Cup, bij het indoormennen kan je jezelf een held voelen, maar soms voel je jezelf een echte kluns... Hoge snelheden, moeilijke parcours en een balletje valt snel. Alles moet juist zitten en soms heb je wat geluk nodig..."

 

Zaterdag: Finale

 

Glenn moest als eerste de piste in, wat geen voordeel is want je weet dan niet waar de andere fouten maken en hoe er wordt gereden. Het span liep vlot door het parcours en zonder risico's te nemen reed Glenn een goede tijd met slecht één afgeworpen bal. Het team is zeer tevreden met de vijfde plaats in dit zeer sterke deelnemersveld.

 

"Ik ben ervan overtuigd dat ik drie top wedstrijden heb gekozen. Telkens met een waanzig publiek in prachtige arena's. Maar de beste moet nog komen... Mechelen, here we come!"

 

 

 

1. Boyd Exell (AUS) 240,44
2. IJsbrand Chardon (NED) 244,11
3. Fredrik Persson (SWE) 266,59


4. Koos de Ronde (NED) 136,63
5. Glenn Geerts (BEL) 139,78
6. Theo Timmerman (NED) 140,12
7. Daniel Naprous (GBR) 154,35