CAI Lähden: prachtige wedstrijd

Team Glenn Geerts zit goed op schema voor CHIO Aachen en de World Equestrian Games in Normandië. Na de tegenslag in Saumur werd er nu weer een goed resultaat behaald. Glenn en zijn team eindigden 6e van de 35 deelnemers.

 

Prachtige wedstrijd

 

Christoph Sandmann, vierspanmenner en organisator, zorgde voor een perfecte wedstrijd. Glenn: "Het was een wedstrijd met alles er op en er aan! Parking, stallen, hindernissen, dressuurveld, losrijden, sanitair, wasplaats, ... Alles was tot in de puntjes in orde!"

 

Dressuur

 

Het span staat nog niet helemaal op punt, maar toch ging het een stuk beter als in Saumur. Toch was de score minder (56). Dit is te wijten aan een twijfelachtige start van de proef en het stappen was niet goed. "Weer huiswerk tegen de volgende wedstrijd. Na een mindere proef in Saumur, gaat het nu toch weer de goede kant uit. Maar in Aken moet het nog beter! Trainen, trainen en nog eens trainen."

 

Technische en zware marathon

 

"Vorig jaar kregen we al te maken met twee hele zware marathons: Aken en Breda. Dit jaar in Lähden was de marathon nog zwaarder, maar ons span heeft een goede conditie en veel kracht. De marathon verliep vlot met snelle tijden zonder enige moeilijkheden. Ik kan de paarden niks verwijten, ze hebben hun uiterste best gedaan. Jammergenoeg vielen er wel twee balletjes, dat zijn foutjes die ik zeker niet mag maken. Daardoor viel ik buiten de top 5, maar met een 8e plaats in de marathon mogen we toch tevreden zijn." Zo klom team Geerts van een 16e plaats na de dresssuur naar een 9e plaats in de tussenstand.

 

Varanno

 

Vorig jaar werd Varanno verkocht aan familie Mekkes. Sindsdien is er een goede band ontstaan tussen Mekkes en Geerts. Zondagmiddag vond er een show plaats met Tuigpaarden en ook Varanno was dus aanwezig. "Een leuk weerzien! Hij zag er top uit! Bovendien werd ik gevraagd om deze show te jureren en dat doe ik maar al te graag. Tijdens de ereronde van die show mocht ik zelf de leidsels in handen nemen. Varanno en zijn spangenoot stormden door de piste, heerlijk!"
Een uitgebreid verslag vind je hier.

 

Later die dag werd de vaardigheid gereden, en wat voor één! Geen enkele vierspancombinatie slaagde er in om het parcours foutloos binnen de toegestane tijd af te leggen. Glenn liet alle ballen liggen en was slecht enkele seconden buiten de toegestane tijd. Dankzij deze knappe prestatie (4e in de vaardigheid) steeg hij naar de 6e plaats in het eindklassement.

 

"Ik ben er me bewust van dat ik nog werk heb, maar toch ben ik tevreden met dit resultaat. Het is niet niks om tien plaatsen te stijgen, dat wijst er op dat we een sterke marathon en vaardigheid hebben gereden. Dit resultaat brengt ook weer World Cup-punten met zich mee... Maar eerst focussen wij ons op de volgende belangrijke outdoors zoals Aken, Normandië en het BK."

 

 

Nuttige links: