CAI Horst: wat een wedstrijd!

Glenn en zijn team hebben een succesvolle wedstrijd achter de rug. Het harde werken en trainen van de voorbije wintermaanden werd beloond met een 8e plaats in de dressuur, een 1e plaats in de vaardigheid, een 1e plaats in de marathon en een 3e plaats in het totaal.
 

Woendagochtend werden de vier paarden van het 'A-span' nog even enkelspan getraind door Glenn. Daarna wassen en klaarmaken voor vertrek richting Horst. Daar alles weer uitladen, paarden op stal zetten, alles opstellen en nog even Di Luca enkelspan rijden op het terrein. Dit was voor Di Luca de eerste keer dat hij mee op wedstrijd ging, maar hij gedroeg zich alsof hij nooit anders had gedaan.
 

Donderdag: vet-check. Alle vijf de paarden werden door de jury en dierenartsen 'fit to compete' bevonden, dus de wedstrijd kon beginnen.

Na de keuring werd er weer maar eens getraind en geoefend om te kunnen scoren in de dressuurproef. Scamp werd enkelspan gereden en de vier anderen mochten voor de vierspankoets. Op het oefenterrein viel Di Luca meteen op bij de andere deelnemers. Hij liet zich zo van zijn beste kant zien dat sommigen zich afvroegen waarom Glenn er voor koos om hem nog niet in te zetten in de dressuur. Glenn: "Di Luca is één van de betere paarden op stal, maar hij moet alles nog leren. Een dressuurring is vaak overweldigend voor (jonge) paarden en daarom wil ik hem de tijd geven om alles stap voor stap te leren. Ik wil geen risico's nemen en een strakke proef rijden."
 

En dat lukte vrijdag ook. "Het span voelde erg goed aan. De paarden waren ontspannen en daardoor kon ik flink voorwaarts en met lef rijden." Watapatja maakte een paar kleine foutjes omdat hij soms een beetje afgeleid was, maar dat zette hij dan weer recht met zijn uitgestrekte draf en mooie houding. "Patja is afgelopen winter ontplooid tot een echt koetspaard, de Tuiger in hem komt meer en meer naar boven en zo vormt hij samen met Scamp en knap voorspan." De proef leverde een score op van 48.55 en zo eindigde Glenn 8e in de eerste proef.
 

Normaal is zaterdag de marathondag, maar door een nieuwe regel is er een andere formule mogelijk. In Horst was dit het geval en werd er zaterdag de vaardigheid gereden.

Glenn: "De voorbije jaren is het me vaak net niet gelukt om een foutloze vaardigheid te rijden. Na mijn uitstekende dressuur wist ik wat me te doen stond: foutloos en binnen de toegestane tijd rijden." Ook tijdens de vaardigheid was de menner weer één geheel met zijn span en lukte het hem om een foutloze rit te rijden. Zelfs zo snel dat niemand dit wist te verbeteren. Zo won Glenn dus zijn eerste internationale proef bij de vierspan paarden. Dankzij deze perfecte rit steeg hij van de 8e naar de 5e plaats.
 

"De top 10 was ons doel, top 5 een wilde droom."
 

Maar het was nog niet afgelopen. Tijdens de laatste dag kon er nog veel gewonnen en verloren worden. Het was een pittige marathon met een combinatie van vijf technische en twee zware hindernissen. Na veel verkennen, besloten Glenn en zijn team om te kiezen voor de iets langere en dus veiligere routes doorheen de hindernissen. "Ik stond op een prachtige positie na de vaardigheid en die wou ik niet meer afgeven. We mochten geen fouten maken, want dan zouden we zo dalen in het klassement. Maar langs de andere kant mochten we ook niet te safe of te traag gaan rijden, want achter ons stonden enkele sterke concurrenten. En weer viel alles in z'n plooi en liep het span als een trein door de hindernissen. Red, Rangos, Scamp en Patja vlogen als het ware door de hindernissen vol met energie en power, Sam bundelde al zijn krachten om de koets stabiel te houden, Charlotte navigeerde de menner feilloos door de hindernissen en Glenn, die was weer één met zijn span. Met alle gevolgen vandien: Team Glenn Geerts bleef alle 34 concurrenten voor en zo was de tweede overwinning een feit. Hierdoor steeg Glenn zelfs naar de 3e plaats.
 

"Wat een week! Een wedstrijd om nooit te vergeten. Ons doorzettingsvermogen en harde trainen werd beloond met een prachtige uitslag. Ik ben mijn paarden, team en fans erg dankbaar. Zonder hen zou dit nooit gelukt zijn. Nu is het een kwestie van op de juiste manier te blijven trainen in combinatie met voldoende rustperiodes, het is belangrijk de paarden fit en gezond te houden want het wordt nog een lang seizoen. Ik kijk al uit naar Windsor!"

De volledige uitslag vind je hier:

http://www.hoefnet.nl/home/site/uitslagen/b0539db1bc234a944d9a988a1d715c64


Meer artikels:

http://www.hoefnet.nl/home/site/nieuws/horst-wilbrord-van-den-broek-boyd-exell-marco-freund-en-jacques-p

http://galop.be/nieuws/15647/glenn-geerts-wint-vaardigheid-en-marathon

http://vygo.be/uitmuntende-glenn-geerts-wordt-derde-in-internationale-cai-horst/
 

Foto's (met dank aan Stal Groot Prooyen):

http://www.stalgrootprooyen.nl/glenn-geerts/