CAI*** Horst

CAI*** Horst

De eerste grote strijd van het nieuwe seizoen zit er op. 32 vierspannen kwamen aan de start tijdens de internationale wedstrijd te Horst. Team Glenn Geerts eindigde 7e en zo zijn de eerste wereldbekerpunten binnen.

 

Na een feilloze vetcheck konden de voorbereidingen voor de dressuur beginnen. Donderdag werden alle paarden enkel- of dubbelspan flink getraint. In Ermelo voelde Scamp te fris aan, dus Glenn besloot hem intensiever voor te bereiden voor de dressuurproef op vrijdag. Scamp maakte dan ook geen enkel foutje, hij mocht zelfs wat meer 'showen'. Zoeken naar de gulden middenweg dus. Patja pakte dan wel weer punten met zijn show en bewegingen, maar maakte foutjes bij het stilstaan en stappen. Een waterdicht achterspan, maar dus een iets of wat ongelijk voorspan. 54.63 leverde een 14e plaats op. Tevreden, maar kan en moet beter.

 

Zoals het de gewoonte is in Horst werd de vaardigheid voor de marathon gereden. Een moeilijk parcours met een scherpe tijd, bijna onmogelijk. Slecht één menners lukte het om het parcours foutloos af te leggen. Glenn liet één bal rollen maar bleef binnen de toegestane tijd en werd zo knap 5e in de vaardigheid. Zo klom het team zes plaatsen in het tussenklassement.

 

Het doel 's zondags: plaats vasthouden of klimmen in 't klassement! En dat ging prima. De twee eerste hindernissen gingen snel maar safe, daarna kwam team Geerts los en staken ze een tandje bij. Een paar kleine haperingen maar toch strakke, vlotte en regelmatige tijden. Nog een plaatsje omhoog en zo werd Glenn 7e in 't totaal.

 

De eerste wereldbekerpunten zijn binnen, op naar Windsor (UK). Ter voorbereiding neemt Glenn aanstaande zondag nog deel aan de dressuurwedstrijd te Zandhoven.