BK Elsegem 2017

BK Elsegem 2017

Nog één keer alles uit de kast halen: op naar het Belgisch Kampioenschap in Elsegem bij Willy Naessens. Een wedstrijd die er kop en nek bovenuit steekt in België.

 

Een spannende wedstrijd bij de vierspan paarden! De drie jongens van het Belgische team die het voorbije jaar al 3 teammedailles mee naar huis brachtten, moesten nu onderling strijden voor de podiumplaatsen. Na de dressuur werd het alleen nog maar spannender: Glenn op een tweede plaats met enkele punten achter de winnaar, en slechts enkele punten voor de derde.

 

Dries Degrieck reed foutloos en legde zo druk bij Glenn. Dit keer slaagde Glenn er niet in om dit af te werken. Twee ballen rolden... Terwijl de paarden toch hun uiterste best deden. Stress? Wedstrijdvermoeidheid bij de menner? In ieder geval zondag met de marathon alles geven, niets te verliezen!

 

Door de tegenvallende vaardigheid besloot Glenn alles op alles te zetten: Zeron en Danny achteraan voor de power, Scamp en Bali voorop voor de wendbaarheid. En dat pakte goed uit! Een overwinning in de marathon, zelfs met een afgeworpen balletje in H6... Wat een duur balletje, Glenn bleef hierdoor 3e op slechts een dik punt van de 2e plaats (Dries Degrieck). De overwinning ging dit jaar naar Edouard Simonet die een prachtig seizoen achter de rug heeft. Geen 5e titel voor Glenn, maar volgend jaar probeert hij weer!

 

Tuigers op rust. Lipizzaners van Tom Leys klaar stomen, op naar de indoors!

 

 

 

Bedankt aan mijn ouders, zus Gitte en haar vriend Jiles, mijn vrouw Charlotte, Sam, Rodrigo en Emily, alle fans en Voeders Lannoo voor alle hulp en om weer een heel seizoen achter mij te staan, op naar volgend seizoen!

 

Glenn