BK Elsegem

De laatste outdoor van het seizoen zit er op. Afgelopen weekend werd er in Elsegem (op het domein van Willy Naessens) voor de tweede keer het Belgisch kampioenschap georganiseerd. De wedstrijd krijgt steeds meer internationale allures, het zag er nog beter uit als vorig jaar, een betere indeling van de wedstrijdterreinen en bovendien is er steeds meer belangstelling. Dus bedankt Willy en co, om de Belgische mensport mee op de kaart te houden. 

 

Maar hoe heeft Glenn Geerts en zijn team het er vanaf gebracht? Het is hen weer gelukt! Voor de vierde keer is Glenn weer een heel jaar de kampioen van België bij de vierspan paarden. 

 

Glenn aan het woord:

 

"Yes! Dit is een perfecte afsluiter van het seizoen. Ik ben echt tevreden van mijn paarden. Ze waren top! Op het einde van een lang en heftig seizoen, nog zo presteren, dat doet me deugd. Ze worden nog steeds beter, slimmer en sterker. Er wordt minder energie verspild, ik ken mijn paarden steeds beter, dus de trainingen en het stalmanagement komen steeds meer op punt te staan. Daarnaast is de begeleiding in het voeder en de gezondheid van onze paarden zeer belangrijk, dat is mede dankzij Voeders Lannoo die hier hun steentje in bijdragen. 

 

Het was dit jaar wel spannend tot op de laatste moment. Ik stond na de dressuur slechts twee puntjes op voorsprong. Ik reed naar mijn gevoel wel mijn beste proef van het jaar met dit span. 100% concentratie, ontspanning, overgangen, goeie stap en een machtig beeld onder de felle zon. 

 

Doordat mijn collega/concurrent foutloos bleef in de vaardigheid, zorgde dat wel voor wat extra druk. Ik wou aan de leiding blijven dus ik mocht absoluut geen ballen rijden. Dat lukte, maar wel twee seconden buiten tijd. Daardoor stond ik dus nog maar amper een punt voor op de nummer twee na de eerste dag. 

 

Alles geven in de marathon, niks aan het toeval overlaten en geen fouten maken. Dat was de boodschap. 'Met het mes tussen de tanden'. De paarden zaten vol energie en ze bleven maar komen. Acht hindernissen lang, technisch en snel. En zo kon ik mijn voorsprong vergroten met 4 punten en eind goed al goed, de buit was binnen."

 

Bedankt ma en pa, Charlotte, Sam, Gitte en Jiles, grootouders en alle supporters, Voeders Lannoo en vooral Dash, Danny, Zeron, Patja en Scamp!