Belgisch team brons in Aken

Belgisch team brons in Aken

Individueel behaalde Glenn een 10e plaats en samen met het jonge Belgische team behaalden ze de bronzen medaille tijdens de landenwedstrijd in Aken. 

 

Dit was al de 5e deelname voor de 27-jarige menner uit Oostmalle. Op zich is dat al een prestatie. Dit jaar werden de prestaties beloond met een 10e plaats, en dat met Dash en Danny (8j) die, net als Bali (7j), amper hun 5e wedstrijd liepen. 

 

Fit to compete, op naar de dressuur. In Aken werd er dit jaar van de menners verlangt om twee proeven te rijden. De eerste dag de oude proef, de dag erna de huidige proef. De eerste proef was een openingsproef buiten wedstrijd, de tweede was dus nog belangrijker. Het voorspan was geconcentreerder en meer ontspannen als de dag voordien. Het span was strak en voorwaarts. Een knappe proef van 53.15 punten, goed voor een 9e plaats.

 

"De marathon heb ik safe gereden. De nieuwe opstelling mist nog routine. Hoewel ik de grenzen steeds meer kan verleggen: meer tempo, Danny begint het te snappen, hij wordt sterker en sneller, het span raakt op mekaar afgesteld en ik krijg steeds meer vertrouwen. Niet super snel, maar wel foutloos. Met dit resultaat viel ik wel uit de top 10 door niet dat beetje extra te geven. Dat zullen we dan maar in Breda proberen tijdens het WK. In Lähden probeer in de marathon nog eens met Patja, misschien geeft deze routinier meer speed..."

 

"Tijdens de vaardigheid tikte ik twee slordige ballen af. Te veel met Bali bezig. Hij was sterk onder de indruk van het talrijke publiek. Wat te begrijpen is, ik neem het hem niet kwalijk. En dan nog wat tijdsoverschrijding, niet te best. Maar toch goed genoeg om weer in de top 10 te klimmen!"

 

Geschiedenis in Belgische mensport: jongste vierspanteam ooit!

Dries Degrieck (21j), Edouard Simonet (27j) en Glenn Geerts (27j) behaalden samen de bronzen medaille in Aken. Nederland won, Duitsland werd tweede. Op naar Breda!

 

1. Exell

2. Chardon

3. Weber

5. Simonet

10. Geerts

15. Degrieck