Belgisch kampioen 2014 !!

Het is team Glenn Geerts gelukt! Afgelopen weekend werden ze eerste op het Belgisch kampioenschap te Booischot. Ondanks het slechte weer, liep toch alles volgens plan.

 

Regen, regen, regen


Spijtig genoeg regende het tijdens alle drie de proeven in Booischot. Vooral tijdens het inrijden voor de dressuur. Maar dat weerhield Glenn er niet van om een sterke proef te rijden. Na Aken werd er flink gesleuteld en ook de voorbereidingen op wedstrijd werden aangepast. Met succes. De foutloze dressuurproef door de modder leverde een tweede plaats op met een score van 47,8.

 

Goede training


De tweede dag werd de vaardigheid gereden. Er werd een mooi parcours met leuke combinaties opgesteld, de toegestane tijd was echter niet scherp genoeg. Glenn bekeek enkele van zijn concurrenten en daaruit bleek dat het parcours gemakkelijk binnen de tijd te rijden was. Daarom reed hij met een strakke, egale draf en dat was een verstandige beslissing: Foutloos, binnen de tijd. Tony werd voor deze proef nog eens ingeschakeld en ook hij is topfit en klaar voor de WEG.

 

Op safe zonder risico's

 

Na een A-traject van 8 km aan 15 km/u, werden de paarden tijdens de rust gecontroleerd door de dierenarts. Die was onder de indruk van de conditie van Glenn's paarden. In de eerste hindernis moest Tony weer even in het marathonritme komen, maar vanaf hindernis 2 liep het span weer vlot. Glenn reed op safe, zonder risico's, en dat was toch nog goed genoeg om de marathon te winnen. De voorlopige eerste plaats na de dressuur en vaardigheid kwam dus niet meer in gevaar. Glenn werd Belgisch kampioen 2014!

 

WEG

 

Na Booischot kregen de paarden enkele dagen rust, maar nu zijn ze weer in training en worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de World Equestrian Games te Normandië, Caen (FRA) van 1 t.e.m. 7 september. Ondertussen is ook het Belgische team bekend:


Glenn Geerts
Gert Schrijvers
Edouard Simonet
Reserve: Félix-Marie Brasseur

Chef d'équipe: Mia Allo
Assistant chef d'équipe: Françoise Thiry
Teamdierenarts: Jef Desmedt