Beekbergen-Laatste voorbereiding WEG

Aangezien al het materiaal en de koetsen maandag vóór Beekbergen werden geladen in de containers naar de Verenigde Staten voor de World Equestrian Games in Tryon, moest Team Geerts allemaal reserve spullen bij elkaar zoeken om toch in Beekbergen te kunnen starten.

 

Dankzij Philippe Dubaere, Ideal Equestrian, Bart Verdroncken en Tom Leys kon Glenn toch starten met degelijk materiaal. Waarvoor dank!

 

Dressuur: 

De voorbereidingen liepen super. Al weken hadden we last van de hittegolf. De paarden niet te moe maken was de boodschap. Na een half uur waren de paarden telkens klaar om de ring in te gaan. Daar maakte Glenn en zijn team een foutje. Van donderdag op vrijdag sloeg het weer om. Glenn moest, net als in Saumur, als eerste starter in de voormiddag. Slechts 18 graden en volop zuurstof in de lucht. Dat resulteerde in een veel te fris span. Bovendien een drukke ring en als eerste starten. Een proef waar de jury niet goed raad mee wist... 55 punten...

 

Marathon:

Nog eens ouderwets hard. Mooie lijnen. Technisch en snel mooi gecombineerd door de parcoursbouwer. Een 3e plaats in de marathon! 4e in de tussenstand. Bovendien was het de eerste marathon met zus Gitte als navigator. Voor herhaling vatbaar!

 

Vaardigheid:

Druk op de schouders van de menner om foutloos te rijden. Zo was een 3e plaats nog mogelijk. En dat zou dan weer voor een wereldbekerkwalificatie zorgen. Belangrijk dus! En dat in combinatie met een geleende koets... Geen succes... 3 ballen... Van de 4e naar de 5e plaats. Zonde. Opdracht mislukt. Leren uit de fouten en op naar de volgende. Hard trainen bij coach Ysbrand Chardon. 

 

Voorlopig staat Glenn nu 11e op de wereldranglijst... Laatste kans om in de top 10 te geraken is tijdens de WEG in Tryon, USA. Dat wordt nog een hele klus. Daar moet hij dan in de top 7 eindigen, voor de Duitser Von Stein eindigen én er moet dan ook nog eens minstens één menner tussen Geerts en Von Stein staan... Belangrijk dus, maar niet het hoofddoel. Focus op je eigen wedstrijd en een medaille mee naar België brengen. Daar gaan we voor.