APZ Zandhoven

Zondag 24 april: hagel, regen, wind, koud... Op naar de dressuur- en vaardigheidswedstrijd van onze club, APZ. Een ideale training ter voorbereiding op Fábiánsebestyén. Glenn besloot het achterspan van eind vorig jaar nog eens in te schakelen, Watapatja en Rangos. Misschien dan toch dit achterspan mee naar Hongarije ???

 

Na verschillende hagelbuien tijdens het losrijden dan uiteindelijk toch maar de ring in. Een gedurfde en overtuigende proef, helaas was wel de eerste stap niet goed genoeg en maakte één van de voorpaarden een galopsprong tijdens het uitstrekken. Door de koude hagels op de rug, natte oormutsen, nog meer losrijden...? Verder alleen maar goede punten met de nodige 'show'. De drie juryleden waren het dan ook eens en beloonden de proef met 43,85. 

 

De vaardigheid liep weeral een stuk beter als in Horst. Er viel één ongelukkig balletje door een foutje van de menner. Verder reed Glenn wel aanvallend maar verloor nog iets te veel tijd in het begin van het toch wel lastige parcours. 

 

Blijven trainen, nog extra kegeltraining want de teller moet gewoon op nul blijven in de vaardigheid, en de paarden fit houden voor de lange reis naar Hongarije.